BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisVodafone'da kayıplar artıyor----

Vodafone'da kayıplar artıyor

Vodafone'da kayıplar artıyor
26 Temmuz 2022 - 10:11 www.finansgundem.com

Vodafone en büyük pazarı olan Almanya’da kayba uğradı. Şirket kayıplarını enflasyonun yüksek olduğu pazarlardan elde ettiği yüksek gelirlerle telefi edebildi.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiliz telekomünikasyon firması Vodafone en büyük pazarı olan Almanya’daki ilk çeyrek hizmet gelirlerinde büyük bir düşüş kaydetti. Businessplus’ın haberine göre telekomünikasyon şirketinin gelir kaybı ülkede otomatik taahhüt yenilemelerine izin veren düzenlemenin yasal olarak sona ermesinden ve şirketin bilgi teknolojileri sistemlerinin düşük performans göstermesinden kaynaklanıyor.

Mobil ve geniş bant internet sağlayıcısı şirket Almanya’daki televizyon abonelerinin 79 bin civarında düştüğünü ve bu düşüşün ülkedeki hizmet gelirlerinde %0,5’lik azalmaya neden olduğunu açıkladı.

Firmadan yapılan açıklamada bilgi teknolojileri sorunlarının düzeltilmesinin ardından müşteri kayıplarının ‘bir önceki çeyrek kadar kötü olmadığı’ belirtildi. Açıklamada Almanya’da aralık ayında yeni yasayla ilgili karmaşanın azalmaya başladığına dikkat çekildi.

Vodafone CEO’su Nick Read firmanın Almanya operasyonunu istikrara kavuşturma yönünde ilerleme kaydedildiğini belirtti.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre özellikle Hindistan ve Almanya birimlerinde müşteri kayıplarıyla baş etmeye çalışan Vodafone, genel hizmet gelirlerinde Türkiye ve İngiltere birimlerinin yardımıyla çeyreklik bazda %2,5’lik hafif bir artış gerçekleştirdi. Yükselen enflasyondan destek alan telekomünikasyon şirketi tam yıllık hedeflerine ulaşma yolunda olduklarını açıkladı.

Son 12 ayda %10 oranında yükselen Vodafone hisseleri bilanço açıklamasının ardından pazartesi günü %0,2 düştü.

Read, Kasım ayında Vodafone'un bir dizi Avrupa pazarında konsolidasyonlar gerçekleştirmeyi hedeflediklerini ve firmanın baz istasyonu şirketi Vantage Towers konusunda yeni fırsatlar aradıklarını söylemişti. İngiliz şirket söz konusu tarihten bu yana önemli bir sözleşme açıklamasında bulunmadı.

Read pazartesi günü yaptığı açıklamada, “Operasyonel ve portföy önceliklerimizde yakın vadeli odağımız değişmedi. Almanya'daki ticari performansımızı istikrara kavuşturma yolunda iyi bir ilerleme kaydettik ve Vantage Towers ile fırsatları aktif olarak takip etmeye ve Avrupa'daki pazar konumumuzu güçlendirmeye devam ediyoruz” dedi.

Araplar Vodafone'un en büyük hissedarı oldu

 

Aktivist yatırımcı Vodafone’da fırtına mı başlatacak?

 

30 bin abone Vodafone’u terk etti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)