BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisÜnlü fintek CEO’sundan 8 Mart mesajı: Kadınları değil sistemi düzeltin----

Ünlü fintek CEO’sundan 8 Mart mesajı: Kadınları değil sistemi düzeltin

Ünlü fintek CEO’sundan 8 Mart mesajı: Kadınları değil sistemi düzeltin
05 Mart 2024 - 17:53 www.finansgundem.com

Sterling Bank’in kurucusu ve eski CEO’su olan Anne Boden fintek girişimciliğine başladığı ilk yıllarda alay konusu olarak görüldüğünü söyledi. Boden’a göre finans sektöründe kadınlara karşı ciddi bir ayrımcılık hâlâ söz konusu

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiliz fintek bankası Starling Bank'in kurucusu Anne Boden, girişimcilik yolculuğuna başladığında insanların onu ciddiye almadığını söyledi.

Boden Financial News’teki açıklamasında, "Starling için para toplamaya başladığımda, orta yaşlı, 1,52 boyunda Galli bir kadındım ve insanlar bana gülerdi. İnsanlar benim deneyime sahip birinin ve bir kadının teknoloji uzmanı olabileceğini düşünmüyordu” dedi.

Dünyaca ünlü fintek girişimcisi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesinde yaptığı açıklamada "Artık insanlar yüzüme cinsiyetçi yorumlar yapmıyor ama yine de arkamdan konuşuyorlar" dedi.

Kariyerine 1981 yılında Lloyds Bank'ta başlayan Boden, kadınların teknoloji ve finansa katılımını artırmak için sektörün adım atması gerektiğini söyledi.

Boden, "Fintech sektöründe kadınların katılımındaki değişim son derece yavaş. Sektöre yeni başladığımda teknoloji ve finans alanında çok az kadın vardı ve 2024'te bile pek bir şey değişmedi" dedi.

Boden'in yorumları, İngiltere hükümetinin 2030 yılına kadar yaklaşık 600.000 kadın girişimciyi bünyesine katmayı planladığını söylemesinin ardından geldi. İngiliz hükümeti bu hedefe ulaşmak için kadın liderler görev gücü oluşturdu. Boden bu ekipte başkan olarak görev yapıyor.

Kadınları değil sistemi düzeltin

2022'de FN'nin Finans Alanında En Etkili 100 Kadın listesinde yer alan Boden, kadın girişimcilerin fon toplamasının son derece zor olduğunu söyledi.

Boden, "Sistemde asıl yanlış olan şey, yatırım firmalarında kararları veren kişilerin erkek olma eğilimi göstermeleri ve kendileri gibi görünen veya ses çıkaran insanlara yatırım yapma eğiliminde olmalarıdır. Bu yüzden bu dengeyi düzeltmeliyiz" dedi.

Ünlü fintek girişimcisi, "Genel olarak, bir risk sermayesi veya özel sermaye ofisinin toplantı odasına girdiğimde, masanın etrafında tamamen erkekler oluyor. Buralarda %50 kadın olsaydı çok farklı bir konuşma geçerdi. Dolayısıyla kadınları düzeltmeye çalışmayın, bunun yerine sistemi düzeltin" diye ekledi.

Yeni sanayi devrimi

Geçen yıl FN'nin kripto karşıtı fenomenler listesine de giren Boden, fintek alanındaki kadınların "dirençli" olması gerektiğini söyledi.

Boden, “Toplantılara girmek ve sonunda yatırımı almak için erkeklere daha fazla e-posta göndermeniz gerekiyor. Bir şeyi hatırlayın: Sizde yanlış bir şey yok, asıl sorun bu sistemde. Sisteme yönelik mesajım da şu: Kadınları ya çok yumuşak ya da çok sert oldukları için eleştirmeyi bırakmaları gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

Kadınların karşılaştığı tüm zorluklara rağmen Boden, ‘ekonomik değere odaklanmaktan toplumsal değere odaklanmaya geçişi’ yansıtan bir kavram olan Sanayi Devrimi 5.0 konusunda iyimser. Ancak ünlü fintek girişimcisi kadınların bir kez daha geride kalabileceğinden endişe ediyor.

Boden, “Önceki sanayi devrimlerinde, erkekler tüm meslekleri üstlendiği için kadınlar bir kenara atıldı. Şimdi beni korkutan şey, bunun tekrar olabileceği. Umarım bu olmaz çünkü kadınların bu sanayi devriminde oynayacakları büyük bir rol var. İş dünyasında kadınlerin ve erkeklerin pozisyonunu sıfırlamaya ihtiyacımız var” dedi.

2014 yılında Starling Bank'ı kuran Boden, büyük hissedar olduğu için olası çıkar çatışmalarından kaçınmak amacıyla geçen yıl Haziran ayında CEO'luk görevinden istifa etti.

A Milli Kadın Futbol Takımı'nın rakipleri belli oldu

 

Fintek yıldızı nasıl 'büyük dolandırıcı'ya dönüştü?

 

Finansal okuryazar olmanın 4 kuralı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)