BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemUAEA Başkanı: En kısa sürede Çernobil'e gitmek istiyorum----

UAEA Başkanı: En kısa sürede Çernobil'e gitmek istiyorum

UAEA Başkanı: En kısa sürede Çernobil'e gitmek istiyorum
04 Mart 2022 - 15:18 www.finansgundem.com

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) Başkanı Rafael Mariano Grossi, savaş nedeniyle Ukrayna’daki nükleer tesislerin güvenliğine ilişkin kaygılarını dile getirerek, en kısa sürede Çernobil'e gitmek istediğini dile getirdi.

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Başkanı, "Hem Rusya Federasyonu'na hem de Ukrayna'ya, mümkün olan en kısa sürede Çernobil'e seyahat etme eğilimimi ve müsait olduğumu belirttim" dedi.

Ukraynalı muhataplarından edindiği bilgileri kamuoyuyla paylaşan Grossi, nükleer santralin içinde bulunduğu tesiste bir eğitim binasına füzelerin isabet ettiğini, burada bulunan 6 reaktörün ya da reaktörlerle doğrudan bağlantılı yapıların isabet almadığını belirtti.

'Radyoaktif madde sızıntısı yok'

Grossi, binaya isabet eden füzenin bölgesel bir yangına yol açtığını, yangının oradaki itfaiyeciler tarafından söndürüldüğünü belirterek, "Santraldeki 6 reaktörün bu durumdan etkilenmediği bilgisini paylaşmak çok önemli. Ayrıca radyoaktif madde sızıntısı da yok" dedi.

Tesisteki radyoaktif denetleme sisteminin de çalıştığını ifade eden Grossi, radyoaktif durumuna ilişkin ölçümlerin yapıldığı bu sistemin kapsamlı bir şekilde çalışıyor olmasının önemli olduğunu vurguladı.

İki kişi yaralandı

Grossi, yaşanan bu gelişmenin ardından hem bu tesiste görevli personel hem de Ukraynalı muhatapları için koşulların çok hassas ve sıkıntılı olduğunu belirterek, füze saldırısında iki güvenlik personelinin yaralandığı bilgisinin kendilerine aktarıldığını söyledi.

UAEA Yönetim Kurulu’nun Ukrayna özel gündemiyle toplandığını hatırlatan Grossi, bu toplantıda bu ülkedeki nükleer güvenlik ve emniyet başta olmak üzere, nükleer tesislerde görevli çalışanlar ve bu tesislerin işleyişine ilişkin ciddi uyarılarda bulunduğunu anımsattı.

Grossi, dün gece bir tesisin fiziki bütünlüğünün zarar gördüğünü, bu nedenle UAEA olarak eyleme geçme kararı aldıklarını, halihazırda Ukraynalı muhataplarının da kendilerinden yardım talebinde bulunduğunu tekrarladı.

'Çernobil'e seyahat etme eğilimimi ve müsait olduğumu belirttim'

Söz konusu durum karşısında eyleme geçilmemesi durumunda ortaya çıkacak sonucun herkesi olumsuz etkileyebileceğini belirten Grossi, "Hem Rusya Federasyonu'na hem de Ukrayna'ya, mümkün olan en kısa sürede Çernobil'e seyahat etme eğilimimi ve müsait olduğumu belirttim" dedi.

Grossi, buraya yapacağı ziyaretin kolay olmadığının farkında olduğunu belirterek, “Eğer buraya yardımda bulunacaksak orada olmalıyız. Ve orada olacak ilk kişi UAEA'nın başkanı olmalı" ifadelerini kullandı.

Ziyaret talebinin iki ülke tarafından değerlendirildiğini dile getiren Grossi, bu inisiyatifin tamamen kendi girişimi olduğunu, bu krizin herhangi bir siyasi yaklaşımıyla ilişkili olmadığının altını çizdi.

UAEA Yönetim Kurulu toplantısında dün gerçekleştirilen oturumda Ukrayna’daki nükleer emniyet ve güvenliği öngören karar tasarısı üye ülkelerin büyük çoğunluğunun oylarıyla kabul edilmişti.

Nükleer sızıntı var mı? Resmi açıklama geldi!

 

Zaporijya Nükleer Santrali'nin elektrik üretimindeki payı yüzde 20

 

Zaporjiya Nükleer Santrali'nde yangın çıktı

 

Piyasalarda nükleer gerginliği satışları hızlandırdı

 

Rusya'dan 'nükleer savaş' açıklaması!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)