BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTÜRK-İŞ Başkanı Atalay'dan kıdem tazminatı uyarısı!----

TÜRK-İŞ Başkanı Atalay'dan kıdem tazminatı uyarısı!

TÜRK-İŞ Başkanı Atalay'dan kıdem tazminatı uyarısı!
01 Mayıs 2024 - 16:39 www.finansgundem.com

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, kıdem tazminatı konusunda önemli bir uyarıda bulundu. Atalay, “Kıdem konusunda aynı noktadayız. Genel grev yaparız. Allah şahidim, Türkiye’yi durdururuz.”


Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı Bursa’da kutladı. Sendikanın çağrısıyla Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’ndan başlayan yürüyüş hastane alanında son buldu.

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, alanda yaptığı konuşmada kıdem tazminatı noktasında geri adım atmayacaklarını vurguladı. Atalay, “Kıdem konusunda aynı noktadayız. Genel grev yaparız. Allah şahidim, Türkiye’yi durdururuz.” dedi.

“Ucube sistemi bir an evvel düzeltin”

İşçilerin geçmişte ve bugün her alanda bedel ödediğini kaydeden Atalay, “Vergiyle ilgili 12 ay çalışıyoruz, bir bölüm arkadaşımız 11 ay maaş alıyor, bir bölümü ise 10,5 ay maaş alıyor. Bu adil değil. Bu ucube sistemi bir an evvel düzeltin” talebinde bulundu.

“10 gün geçinemezsiniz”

Öte yandan son 4 aylık enflasyonun ülkeyi darmadağın ettiğini belirten Atalay, “Hem asgari ücrete zam yapılmalı hem de enflasyon durdurulmalı. 17 bin liralık asgari ücretle 10 gün geçinemezsiniz.” diye konuştu. (ekonomim.com)

Çalışma Meclisi toplanıyor: Asgari ücret, emekli aylıkları, kıdem tazminatı görüşülecek

 

Kıdem tazminatında ayrıntıya dikkat!

 

Yeni kıdem tazminatı tavan fiyatı ne oldu?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)