BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPutin açıkladı: Şoygu niçin görevden alındı?----

Putin açıkladı: Şoygu niçin görevden alındı?

Putin açıkladı: Şoygu niçin görevden alındı?
15 Mayıs 2024 - 17:37 www.finansgundem.com

Rusya Devlet Başkanı Putin, Savunma Bakanlığı görevinden alınan Sergey Şoygu'nun yerine neden Ekonomist Belousov’un getirildiğine ilişkin ilk kez açıklamalarda bulundu.

Yeni savunma bakanıyla askeri bölgelerin birlik komutanlarını ilk kez bir araya getiren görüşmede konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, eski Başbakan Birinci Yardımcısı Andrey Belousov’un bu göreve atanmasının askeri harcamaların artmasından kaynaklandığını söyledi.

“Kaynakları ihtiyatlı ve verimli bir şekilde kullanmakla yükümlüyüz” diyen Rus lider, konuşmasının devamında, “Andrey Belousov, yeni savunma bakanı olarak atanmıştır. Bu durum en azından askeri harcamaların artıyor olmasıyla bağlantılıdır” ifadelerini kullanırken, 2024 yılında savunma ve güvenlik için yapılan toplam harcamanın bütçenin en az yüzde 8.7'sine ulaşacağına dikkat çekti.

Sputnik'in haberine göre, Putin, ayrıca Belousov'un askeri bloğun ekonomisini ülkenin genel ekonomisine nasıl uyduracağını çok iyi anladığını da vurgularken, Savunma Bakanlığı'na tahsis edilen fonların ihtiyatlı ve verimli bir şekilde kullanılması talimatını verdi.

Sosyo-ekonomik kalkınma ve savunma harcamalarındaki dengeye atıfta bulunan Rus lider, ‘silah ve tereyağı arasındaki’ ilişkinin devletin genel kalkınma stratejisinde dikkate alınması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Şoygu’ya teşekkür

Putin, Rusya Güvenlik Konseyi Sekreterliği görevine getirilen eski savunma bakanı Sergey Şoygu’ya yeni Silahlı Kuvvetlerin inşası konusundaki çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Rus lider, “Sayın Sergey Kuzugetoviç Şoygu’ya önceki yıllarda Silahlı Kuvvetleri inşa etmek ve ona yeni bir görünüm kazandırmak için yaptıklarından dolayı teşekkür etmek istiyorum. Günümüzün gereklilikleri, silahlı mücadelenin modern yöntemlerinin gereklilikleri de dahil olmak üzere bu imajın tutarlı bir şekilde yaratıldığından kimsenin şüphesi olmadığını düşünüyorum” dedi.

İşte Putin'in yeni A takımı

 

Putin'den atamalar: Yeni yardımcısı belli oldu!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)