BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemZaporijya Nükleer Santrali'nin elektrik üretimindeki payı yüzde 20----

Zaporijya Nükleer Santrali'nin elektrik üretimindeki payı yüzde 20

Zaporijya Nükleer Santrali'nin elektrik üretimindeki payı yüzde 20
04 Mart 2022 - 12:18 www.finansgundem.com

Rusya'nın kontrolüne geçen Zaporijya Nükleer Santrali, Ukrayna'daki elektrik üretiminin yüzde 20'sini karşılıyor.

1984-1995 yıllarında inşa edilen Zaporijya Nükleer Santrali Avrupa'nın en büyük, dünyanın ise dokuzuncu en büyük nükleer santrali olarak biliniyor. AA'nın derlediği bilgilere göre her biri 950 megavatlık toplam 6 reaktöre sahip santral, toplam 5700 megavat elektrik üretimiyle yaklaşık 4 milyon haneye enerji tedarik edebiliyor.

Ukrayna'daki toplam elektrik üretiminin yüzde 20'sini karşılayan santral, nükleer enerjiden elektrik üretiminde ise yüzde 50 paya sahip bulunuyor. Kiev'in güneydoğusunda, Rusya yanlısı ayrılıkçıların kontrolündeki Donbas'ın ise batısında kalan Zaporijya Nükleer Santrali, Dnipro Nehri’nin kıyısında yer alıyor.

Halk, radyasyon tehlikesinden endişeli

Rus güçlerinin Zaporijya Nükleer Santrali sahasında kontrolü ele geçirmek için saldırması yüzünden 4 Mart gecesi tesiste yangın çıkmıştı. Santralin güvenlik kameralarındaki kayıtlarda, gece saatlerinde santral sahasında patlamalar olduğu ve karşılıklı mermi atışlarının yaşandığı görüldü. Patlamaların ardından santral bölgesinden dumanların çıktığı görüntülere yansıdı.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, santrale yönelik saldırılarının durdurulması gerektiğini ve bir patlama olması halinde bunun Avrupa'nın sonu olabileceğini duyurdu.

Ukraynalı yetkililer, sabah saatlerinde yangının söndürüldüğünü duyururken, Ukrayna Nükleer Düzenlemeler Denetim Kurulu santralin Rus ordusunun kontrolüne geçtiğini açıkladı.

Rusya-Ukrayna savaşının ilk günlerinde ülkenin kuzeyindeki Rus güçleri, Çernobil Nükleer Santrali'nin kontrolünü ele geçirmişti.

Ukrayna, elektrik tüketiminin yaklaşık yarısını ülkedeki 4 tesiste işletmede bulunan 15 faal nükleer reaktörle karşılıyor.

Zaporjiya Nükleer Santrali'nde yangın çıktı

 

Rus ordusu nükleer santrali vurdu, Bitcoin geriledi

 

Ruslar Zaporijya nükleer santralini ele geçirdi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)