BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemNükleer sızıntı var mı? Resmi açıklama geldi!----

Nükleer sızıntı var mı? Resmi açıklama geldi!

Nükleer sızıntı var mı? Resmi açıklama geldi!
04 Mart 2022 - 13:10 www.finansgundem.com

Rusya, dün gece çatışmalar sırasında yangın çıkan Zaporijya Nükleer Santrali'ni ele geçirdi. Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu'ndan olayla ilgili açıklama geldi.


Rusya'nın Ukrayna'ya düzenlediği saldırı 9. gününde. Bölgede çatışmalar devam ediyor.

Ukrayna'nın Enerhodar kentindeki Zaporijya Nükleer Santrali'nde Rus askerlerinin saldırısı sonucunda dün gece yangın çıktı. Santralin bulunduğu sahadaki yangın söndürüldü. Reuters, sabah saatlerinde santralin Rus birlikleri tarafından ele geçirildiğini duyurdu.

Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Rafael Mariano Grossi, Rusya'nın Zaporijya Nükleer Santrali'ne saldırısına ilişkin açıklama yaptı.

Grossi, reaktörlerin zarar görmediğini ve nükleer sızıntı olmadığını söyledi. Saldırıda iki kişinin yaralandığını belirten Grossi, roketle vurulan binanın reaktöre dahil olmadığını açıkladı.

ULUSLARARASI ATOM ENERJİSİ KURUMU'NDAN AÇIKLAMA

Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu Başkanı, Rusların kontrolüne geçen santralde 6 reaktörün olduğunu ve bu reaktörlerden birinin yüzde 60 kapasiteyle çalıştığını söyledi.

Açıklamada, Zaporijya ve Çernobil santrallerinin Rusların kontrolünde olduğu belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

''Santral içindeki bir bina roket isabet etti bu bina reaktöre dahil değildir. Reaktörler zarar görmedi, radyoaktif sızıntı yok. Santraldeki durum hala son derece gergin ve zorlu. Santralin radyasyon izleme cihazları tamamen çalışıyor.

''İKİ PERSONEL YARALANDI''

İki güvenlik personeli yaralandı. Santralde şu aşamada sadece Ukraynalılar görev yapıyor. Personelin tümü Ukraynalı. Zaporijya ve Çernobil santralleri Rusların kontrolünde.''

Zaporijya Nükleer Santrali'nin elektrik üretimindeki payı yüzde 20

 

Zaporjiya Nükleer Santrali'nde yangın çıktı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)