BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya'dan 'nükleer savaş' açıklaması!----

Rusya'dan 'nükleer savaş' açıklaması!

Rusya'dan 'nükleer savaş' açıklaması!
03 Mart 2022 - 13:02 www.finansgundem.com

Nükleer savaş olup olmayacağına ilişkin Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, "Nükleer savaş bizim değil Batı’nın aklında olan şey. Söylem bizim değil, NATO ve Ukrayna tarafından dile getirildi" diye konuştu.


Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, savaşın 8. gününde müzakereler ile ilgili açıklama yaptı.

RUSYA'YA KARŞI SAVAŞ HAZIRLIĞI

Geçen hafta Ukrayna’ya saldırıya başlayan Rusya’nın dışişleri bakanı devlet televizyonundan yayınlanan röportajında, “Bazı yabancı ülke liderlerinin Rusya’ya karşı savaş hazırlığında olduğuna inanıyorum” dedi.

Lavrov ayrıca Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile ilgili de, “Nazilerin yayıldığı bir toplumu yönetiyor” yorumunu yaptı.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ayrıca, Ukrayna’daki krizin çözümünün bulunabileceğine dair hiçbir şüphesi olmadığını da söyledi. Lavrov, “Rusya’nın Batı ile diyaloğu ortak saygı çerçevesinde olmalı. Moskova, Washington’dan emir alan Ukrayna’dan askeri tehditlere hoşgörü göstermeyecektir” dedi.

"UKRAYNA MÜZAKERELERİ ERTELEMEK İÇİN BAHANE ÜRETİYOR"

Sergey Lavrov, "Ukrayna müzakereleri ertelemek için bahane üretiyor" dedi. "Müzakerelerin gecikmesi konusunda bir fikrimiz yok, sanırım Washington'dan direktif alıyorlar. Bu ülkenin (Ukrayna) bağımsız olmadığına dair şüphem yok ancak müzakereler yapılmalı" diyen Lavrov, "Batı Rusya'nın güvenliği için neyin gerekli olduğunu belirleyemez" vurgusunu yaptı.

"Rusya eşit temelli bir diyaloğa hazır"

Rusya'nın başkalarının çıkarlarını da dikkate alarak eşit temelli bir diyaloğa hazır olduğuna işaret eden Lavrov, "Umuyorum ki Ukrayna sorununa bir çözüm bulunacaktır, Rusya'nın koşulları bu konuda minimal, asgari beklentilerden oluşuyor. Rusya Ukrayna toprağından kendisine yönelecek tehditlere göz yumamaz, buna daha fazla izin veremez" dedi.

"Nükleer savaşı biz söylemiyoruz"

Lavrov, nükleer savaş olup olmayacağına ilişkin şunları söyledi:

"Olası bir nükleer savaş bizim değil Batı’nın aklında olan şey. Bu söylem bizim değil, NATO ve Ukrayna tarafından dile getirildi. Rusya bu konuda Batı'dan gelen provokasyonlarla kendi dengesini bozmaya izin vermeyecektir.

ABD ve AB Rusya'dan bu süreçte gelen bütün enformasyonu önlemek için elinden geleni yapıyor ve Rus bilgi kaynakları engelleniyor."

Rusya: 3. Dünya Savaşı nükleer ve yıkıcı olur!

 

Nükleer santralin bulunduğu Enerhodar kentinde halk barikat kurdu

 

Belçika'da halk nükleer korkusuyla eczanelere koştu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)