BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisTÜSİAD istifayı kabul etmeyebilir mi----

TÜSİAD istifayı kabul etmeyebilir mi

TÜSİAD istifayı kabul etmeyebilir mi
05 Haziran 2014 - 03:06 www.finansgundem.com

TÜSİAD Başkanı Yılmaz istifasıyla dün sadece kamuoyuna değil derneğin üyelerine de büyük şok yaşattı. TÜSİAD'da bundan sonra olacaklar tartışılıyor

TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz'ın dünkü istifası kamuoyunda şok etkisi yaptı. TÜSİAD'da bundan sonraki süreçte ne olacak? Yılmaz'ın istifası yönetim kurulunda kabul edilecek mi? Yılmaz'dan sonra derneğin başkanlığına kim getirilecek? Jale Özgentürk, Hürriyet'teki yazısında bu sorularla ilgili TÜSİAD içindeki izlenimlerini aktardı. İşte o yazı:

TÜSİAD yönetimi içinde bir süredir Yılmaz’ın şirketindeki sendikal mücadeleye ilişkin rahatsızlıklar biliniyordu ancak kimse istifa beklemiyordu. Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Erkut Yücaoğlu’nun da basın toplantısından 15 dakika önce öğrendiği istifa, TÜSİAD’da bundan sonra neler olacak tartışmalarını başlattı.

Prosedüre göre istifanın görüşülmesi için yönetim kurulu üyelerinin toplanması gerekiyor. İlginç bir tesadüf bugün “Nasıl bir cumhurbaşkanı arıyorsunuz?” sorusunu sormak için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu TÜSİAD’da olacak. Bu toplantı nedeniyle yönetim kurulu üyeleri biraraya gelmiş olacak.

Ancak aldığım izlenimlere göre TÜSİAD, kurum olarak böyle bir kararı aceleye getirmek istemiyor. Bunun için başkanın istifasını konu alan toplantının önümüzdeki hafta yapılması gündemde. “TÜSİAD Başkanı seçilmez. Yönetim kurulu içinden belirlenir. Dolayısı ile yönetim kurulunun seçimlere kadar istifayı kabul etmeme hakkı var” görüşü de dile getiriliyor. 
Yani TÜSİAD soğukkanlı ve sağduyulu bir karar almak istiyor. Yılmaz’a da sahip çıkmaktan yana.  Başkan kim olur sorusuna ise şimdilik bir kalemde verilecek bir yanıt yok. En kıdemli başkan yardımcısı Haluk Dinçer, bu konuda uzun zamandır istekli olmadığını söylüyor. Tayfun Beyazıt şimdiden reddetmiş. Boydak’ın da hükümetle kavga zemininde fazla durmak istemediği belirtiliyor. 

Başkan kim olur belli değil ama seçimlere kadar eleştirileriyle gündem yaratan TÜSİAD’ın nefesinin kesildiği de bir gerçek. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)