BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisTürkiye yıllardır bu yatırımı bekliyor: Dünya devinin tercihi Sırbistan mı?----

Türkiye yıllardır bu yatırımı bekliyor: Dünya devinin tercihi Sırbistan mı?

Türkiye yıllardır bu yatırımı bekliyor: Dünya devinin tercihi Sırbistan mı?
07 Mart 2019 - 00:12 www.finansgundem.com

Volkswagen, Türkiye'nin yıllardır beklediği yatırım için Doğu Avrupa'yı işaret etti

CÖMERT YILDIZ / FINANSGUNDEM.COM - ÖZEL

Türkiye, yıllardır Alman devi Volkswagen’in yapacağı otomobil yatırımını bekliyor. “Ha geldi, ha gelecek” derken, dünyanın en büyük sanayi kuruluşlarından biri olan Volkswagen, yatırım için Doğu Avrupa’yı işaret etti. Volkswagen AG Group’un İletişim Bölümü Başkanı Mark Langendorf, Sırbistan’ın önemli gazetelerinden Blic’e verdiği röportajda yeni otomobil fabrikası için seçenekler üzerinde çalışmaların devam ettiğini yazdı. Romanya, Bulgaristan ve Sırbistan ile birlikte Türkiye’nin de bu yarışta olduğunu ifade eden Langendorf ile röportajda Sırp gazetesi, yatırımın Sırbistan’a yapılacağına yönelik kararın nisan ayında açıklanacağını yazdı.

VUCİÇ: “EN BÜYÜK, EN GÜÇLÜ, EN ÖNEMLİ”

Bir başka Sırp gazetesi Vecernje Novosti ise ekonomik durum, tedarikçilerin çokluğu nedeniyle Sırbistan’ın gayri resmi olarak tercih edildiğini duyurdu. Volkswagen’in bu kararında ise Sırp gazetesi, elektrikli araçlar için hayati önem taşıyan lityum yataklarının ülkedeki varlığının etkili olduğunu yazdı. Geçtiğimiz günlerde de Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuciç, dünyaca ünlü bir şirketin ülkede büyük bir yatırım yapacağını belirtmişti. Vucic, bunun "en büyük, en önemli ve en güçlü" yatırım olacağını kaydetmişti.

ROMANYA BASINI: “YATIRIMI KAÇIRDIK”

18 Kasım’da Volkswagen grubunun Yönetim Kurulu Başkanı Herbert Diess, otomobil yatırımının 2020’de üretime geçeceğini, 1.4 milyar euroluk tesislerde 5 bin kişinin çalışacağını vurgulamıştı.

Her ne kadar Sırbistan basını yatırımın kendi ülkelerine yapılacağını iddia etse de Rumen medyası da benzer yönde yayınlarda bulundu. Rumen basını fabrika için, “Romanya 3’üncü büyük otomobil yatırımını kaçırdı” başlığı altında yatırımın Sırbistan’a gidebileceğini ifade etti.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mso07 Mart 2019 11:13

    volkswagen hayranları ! bu yatırımı da başka ülkeye yaparlarsa artık bu markayı bırakın. önceliğiniz Türkiye'de üretilen bir araba olmalı.

  • Ufuk celik18 Haziran 2019 15:58

    Çok önemli bir bakış açısı bu inşallah vw sempatizanları bu baskıyı kurup yatırımı ülkemize getirtmeye çalışırlar. Aksi halde Turkiyede üretim yapanları tercih etsinler