BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriTürk CEO’lu ünlü şirkete skandal suçlama----

Türk CEO’lu ünlü şirkete skandal suçlama

Türk CEO’lu ünlü şirkete skandal suçlama
19 Kasım 2020 - 16:55 www.finansgundem.com

İngiltere Finansal Yürütme Otoritesi (FCA), Londra merkezli fintek şirketi Lanistar’a gayri resmi faaliyetleri nedeniyle uyarıda bulundu

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Finansal Yürütme Otoritesi (FCA) Lanistar isimli fintek şirketinin, İngiltere’de gayri resmi olarak finans hizmetleri sunduğunu söyledi. Londra merkezli bir fintek şirketi olan Lanistar, “dünyanın en güvenli kartını” geliştirdiğini iddia ediyordu. Şirket FCA tarafından, ruhsatsız şekilde faaliyet gösterdiği gerekçesiyle uyarıldı.

Lanistar, 16 Kasım tarihinde büyük bir reklam kampanyası başlatarak sosyal medya fenomenlerine ve spor yıldızlarına Instagram ve Twitter gibi platformlarda yeni piyasaya sürecekleri kartı anlatmaları için ödeme yaptı. Şirketin z ve y kuşaklarına hitap eden ürününü övenler arasında futbolcu Luis Suarez, Love Island’ın tanınmış kişileri ve TikTok fenomenleri yer aldı.
FCA’dan 18 Kasım’da yapılan açıklamada, “bu şirketin İngiltere’de gayri resmi bir şekilde finansal hizmetler ya da ürünler sunduğuna inanıyoruz. Bu ruhsatsız şirketle olan ilişkilerinizde özellikle dikkatli olun ve dolandırıcılardan kendinizi nasıl koruyacağınızı araştırın” dendi.

Açıklamanın devamında, “İngiltere’de finansal hizmetler ya da ürünler sunan, tanıtımını yapan veya satan her şirketin ve kişinin FCA’dan onay alması gerekiyor” ifadesi kullanıldı.

FCA, “bu şirket bizim tarafımızdan onaylanmış değil ve İngiltere’deki insanları hedef alıyor. Elimizdeki bilgilere dayanarak, şirketin onay gerektiren faaliyetlerini sürdürdüğüne inanıyoruz” dendi.

Lanistar’ın websitesinde yapılan açıklamada, şirketin e-para hesaplarının partner bir şirket tarafından sağlanacağı söylendi. Açıklamaya göre, şirketin geliştirmekte olduğu kartları ise Mastercard sağlayacak. İki şirketin Haziran ayında işbirliği anlaşması imzaladığı söylendi. Lanistar, Mastercard CEO’sunun aile üyelerinden, Temmuz ayında 15 milyon dolar fon sağladıklarını açıkladı. Şirketin değerinin yıl sonuna kadar 1 milyar dolara yükselmesi hedefleniyor.

Fintek şirketi tarafından 16 Kasım’da yapılan basın açıklamasında, kartın tek kullanımlık PIN ve güvenlik şifresi için bir klavyesi ve ekranı olacağı söylenmişti. Lanistar, müşterilerine üç kademede hesap sunuyor ve hesaplar, ücretsiz hesaplar ve ücreti aylık 14,99 sterlin olan hesaplar arasında değişiyor. CEO Gürhan Kızılöz tarafından yönetilen Lanistar, Londra, Atina ve Makedonya’daki ofislerinde 400 çalışanı olduğunu söyledi. Şirketin basın yetkilileri Financial News’in röportaj taleplerini geri çevirdi.

Lanistar’dan FCA’ya cevaben yapılan açıklamada, şirket FCA’nın uyarısının farkında olduğunu söyledi. 

Lanistar, “yasa ve düzenlemelere uyumluluk, Lanistar için merkezi bir önem taşıyor ve FCA’nın yetkisi dışında finansal hizmet ya da ürün sunmadığımızı teyit ediyoruz” dedi. Açıklamanın devamında, “gelecekte sunmayı planladığımız hizmetleri duyurduk ve finansal hizmet ya da ürünleri sunmak için FCA tarafından onaylanmış şirketlerle çalışacağız” dendi.
Şirket, “durumu açıklığa kavuşturmak için FCA ile iletişim kurma sürecindeyiz ve uyarının geri çekilmesini talep edeceğiz" ifadesini kullandı. Mastercard’dan ise açıklama gelmedi.

 

Yabancı ekonomistler: Ağbal başarılı başladı

 

Google bankaları tek hesapta toplayacak

 

Goldman Sachs’ın kraliçesi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)