BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriGoogle bankaları tek hesapta toplayacak----

Google bankaları tek hesapta toplayacak

Google bankaları tek hesapta toplayacak
19 Kasım 2020 - 15:02 www.finansgundem.com

Google, finans sektöründe kişisel finans alanını tek bir hesaba bağlayacak devrim gibi bir yeniliğe hazırlanıyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

İnternet devi Google çarşamba günü yaptığı açıklamada tüketici bankalarıyla ve kredi şirketleriyle ortaklık kurarak gelecek sene mobil bazlı hesapların Google Play platformu üzerinden yönetilebilmesini hedeflediğini belirtti.

International Business Times’ın haberine göre, Google Ödemeler Birimi Başkan Yardımcısı Ceasar Sengupta, “Bugün insanlar neredeyse her şeyi telefonlar üzerinden yapıyor. Ancak birçokları için tasarruflar, ödemeler ve bankalarıyla iletişimleri pek fazla değişmeden devam etti. Bu nedenle güvenilir finans firmalarıyla birlikte çalışarak Plex’i, Google Ödemeler’le endegre mobil öncelikli yeni bir banka hesabını, ürettik” ifadelerini kullandı.

Google’dan yapılan açıklamaya göre 11 banka ve kredi kuruluşunun destek verdiği Plex hesabına ABD’li tüketiciler herhangi bir aylık ücret ödemeden, limit aşımı ücreti olmadan ya da minimum bakiye gereksinimleriyle ulaşabilecekler.

Google aynı zamanda, kullanıcıların kişilere ve işletmelere yapılan ödemeleri daha iyi düzenlemelerine yardımcı olmak için Google Pay uygulamasını güncellediği belirtildi.

Sengupta, "Yeni Google Pay uygulaması, bir kart yığını veya uzun bir işlem listesi göstermek yerine, en sık işlem yaptığınız arkadaşlarınıza ve işletmelere odaklanıyor." dedi.

Söz konusu girişimlerle teknoloji devleri kişiden kişiye ödemeler ve ortak markalı kredi kartları yoluyla kişisel finans alanına daha derinlemesine girmeye başladı.

Apple yakın zamanda Goldman Sachs’la birlikte oluşturduğu kredi kartına kendi ismini vermiş ve Apple Pay uygulamasına entegre etmişti. Şirket isminde kredi kartına sahip olan bir diğer firma Amazon da kendi vadesiz hesap tekliflerini oluşturmayı tartışıyordu fakat bu doğrultuda yeni bir plan gelmedi.

TCMB faiz kararını açıkladı

 

Goldman Sachs’ın kraliçesi

 

E-ticaret sitesi Sberbank’a 1 milyar ödeyecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)