BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisTekstilbank'a talip mi var?----

Tekstilbank'a talip mi var?

Tekstilbank'a talip mi var?
22 Mayıs 2013 - 07:45 www.finansgundem.com

İngiliz The Economist dergisi, son sayısında Türk bankalarına gösterilen yoğun talebi gündeme getirdi

Türk ekonomisinin yükselişi Türk bankalarına olan yabancı yatırımcı ilgisinin de sürmesine neden oluyor. İngiliz The Economist dergisi, son sayısında Türk bankalarına gösterilen yoğun talebi gündeme getirdi.
The Economist, dünyanın en büyük bankalarından Çin Sanayi ve Ticaret Bankası’nın (ICBC) bir süre önce Alternatifbank ile ilgilendiğini, ancak bu bankanın Katar Ticaret Bankası (CBQ) tarafından satın alınmasının ardından şimdi dümeni Tekstilbank’a doğru kırdığını yazdı. Dergi, kulislerde Çinlilerin Tekstilbank’ı almaya yakın olduğunun konuşulduğunu iddia etti. Tekstilbank tarafı imzalanan bir gizlilik sözleşmesini gerekçe göstererek konu hakkında yorum yapmadı.
The Economist, Türk ekonomisinin yükselişte olduğunu ve Türk bankalarının 2001 krizi sonrası sağlıklı bir yapıya büründüğünü vurguladı.
Canary Wharf’a benzeyecek
 Dergi  İstanbul’un Anadolu yakasının Londra’daki Canary Wharf benzeri bir finans merkezi haline gelme iddiasında olduğunu da belirtti.
 Avrupalı ve Amerikalı bankaların sorun yaşadıkları bir dönemde, Türk bankalarındaki ortaklıklarına güvendiğini de anlatan Economist potansiyel risklere de dikkat çekti. Türk ekonomisinin daha önce inişler ve çıkışlar yaşadığını belirten dergi, hükümetin cari açık ve kredi risklerine karşı önlem aldığını belirtti. DergiTürk bankaları arasında yoğun bir rekabet olduğunu da dikkat çekti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)