BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya, Türkiye'den yumurta alacak----

Rusya, Türkiye'den yumurta alacak

Rusya, Türkiye'den yumurta alacak
17 Aralık 2023 - 16:26 www.finansgundem.com

Artan iç talep ve mevsimsellik nedeniyle yumurta fiyatlarında yaşanan artış sonrası harekete geçen Rusya hükümeti, Türkiye'den yumurta ithalatını hızlandırırken, sevkiyatların tarihi ile ilk açıklama Tarım Bakanından geldi.

Rusya Tarım Bakanı Dmitriy Patruşev, yumurta ithalatına uygulanan gümrük vergilerinin sıfırlanmasıyla ilgili sürecinin neredeyse tamamlandığını vurgularken, iki ila üç hafta içerisinde Türkiye’den gümrük vergisiz yumurta sevkiyatlarını beklediklerini aktardı.

İktidar partisi Birleşik Rusya tarafından düzenlenen kongrede gazetecilere açıklamalarda bulunan Patruşev, demecinde, "İthal yumurtalara uygulanan gümrük vergisinin kaldırılmasıyla ilgili süreçleri neredeyse tamamladık. Bu da pazarı doyurmamıza, ek hacim sağlamamıza olanak tanıyacak. Bunun da yumurta fiyatlarını olumlu etkileyeceğini umuyoruz” ifadelerini kullandık.

Yakın zamanda Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Gümrük ve Tarife Düzenlemesi Alt Komitesi’nin ülkeye yaklaşık 1.2 milyar adet yumurta ithalatında gümrük vergisini sıfırladığı bildirilmişti.

Rusya Tarım Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Bu hafta sonuna kadar Azerbaycan'dan, çok yakın gelecekte de Türkiye'den ilk teslimatların yapılması beklenmektedir” ifadeleri kullanırken, bu tedarikler sayesinde iç piyasadaki yükselen fiyat dinamiklerinin önümüzdeki ay istikrara kavuşmasının beklendiği eklendi.(Sputnik Türkçe)

Rus şirketleri yılı rekor iyimserlikle kapatıyor

 

Rusya'da en fazla kazandıran meslekler

 

Eksi 50 derecede yaşam

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)