BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRus şirketleri yılı rekor iyimserlikle kapatıyor----

Rus şirketleri yılı rekor iyimserlikle kapatıyor

Rus şirketleri yılı rekor iyimserlikle kapatıyor
17 Aralık 2023 - 16:19 www.finansgundem.com

Merkez bankası ve Gaydar Enstitüsü'nün ortak anketi sonrası yapılan açıklamada “2023 sonuçları, 2022 şoklarının ardından kapanış yılında yerli işletmelerin iyimserliğinde güçlü bir toparlanmaya işaret etmektedir” denildi

Rusya Federasyonu Merkez Bankası ve Gaydar Ekonomi Politikaları Enstitüsü tarafından bağımsız olarak yürütülen aylık piyasa anketlerine göre, Rus finans dışı iş sektörü, içinde bulunduğumuz yılı yüksek iyimser beklentilerle kapatıyor.

Enstitü tarafından yapılan açıklamada “2023 sonuçları, 2022 şoklarının ardından kapanış yılında yerli işletmelerin iyimserliğinde güçlü bir toparlanmaya işaret etmektedir” denildi.

Sanayi işletmelerinin konjonktürel anketleri temelinde belirlenen endüstriyel iyimserlik endeksinin yıllık ortalama değerinin bu yıl olası 100 üzerinden 20 puanın biraz altında olduğu kaydedildi. Endeks, 1992’den bu yana yapılan gözlemlerin tamamında sadece 2007 ve 2021 yıllarında daha yüksek bir değere ulaştı.

Rusya Merkez Bankası’nın iş ortamına ilişkin bileşik göstergesi 2023 yılında yıllık ortalama yüzde 6,7 bir değere çıkarak son on yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Endeks art arda dört ay boyunca artış gösterdi ve Kasım ayındaki yüzde 6,8’e kıyasla Aralık ayında yüzde 7,6’ya yükseldi.(Gazetemru)

Rusya'da en fazla kazandıran meslekler

 

Rusya'da ilginç açık artırma

 

Yabancıların Rusya'ya borcu 31.2 milyar dolara yükseldi

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)