BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya'da en fazla kazandıran meslekler----

Rusya'da en fazla kazandıran meslekler

Rusya'da en fazla kazandıran meslekler
17 Aralık 2023 - 16:11 www.finansgundem.com

Öğretmen ve memur maaşları Rusya’da en hızlı artan maaşlar olurken, iş hizmetleri sektöründeki çalışanların maaşları da hızlı bir şekilde artış gösterdi

Rusya Federal İstatistik Servisi’nin (Rosstat) verilerine göre, eylül ayında Rusya Federasyonu’ndaki ortalama maaş geçen yıla göre yaklaşık yüzde 14 artarak 70,9 bin ruble oldu. İşe alım şirketleri, 2022 yılının işgücü piyasasındaki maaş tekliflerinin artışı açısından rekor kırdığını belirtti.

Gazetemru'da yer alan habere göre, 2023 yılında maaşlar en çok eğitim ve kültürde ve kamu hizmetinde yılda yüzde 20,1 oranında artırıldı. 2022’de ortalama 45 bin ruble teklif edilirken, bu yıl 54 bin ruble oldu. Artış açısından ikinci sırayı yüzde 20 ile iş hizmetleri çalışanlarının maaşları aldı. Bu alandaki maaşlar yıl için 54 binden 64 bin rubleye yükseldi.

Rusya Çalışma Araştırma Enstitüsü Genel Müdürü Dmitriy Platygin, maaş artış dinamiğinin ana itici gücünün rekabet olduğunu söyledi. Uzmanlara yönelik yüksek talep imalat, inşaat, IT sektörü ve lojistik alanlarında gözlemlendi.

Yabancıların Rusya'ya borcu 31.2 milyar dolara yükseldi

 

Rusya ekonomisinin 4 büyük sorunu var

 

Rusya’da maaş milyonerlerinin sayısı yükseldi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)