BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya’da maaş milyonerlerinin sayısı yükseldi----

Rusya’da maaş milyonerlerinin sayısı yükseldi

Rusya’da maaş milyonerlerinin sayısı yükseldi
09 Aralık 2023 - 08:30 www.finansgundem.com

Rusya'da çoğunluğu Moskova'da olmak üzere maaş milyonerlerinin sayısı yükseldi

Rusya’da 2023 yılında aylık maaşı 1 milyon ruble (314 bin TL) veya daha yüksek olan kişi sayısı 2021 yılına kıyasla yüzde 43 artış göstererek 24,4 bin kişiye ulaştı.

İzvestiya gazetesinin FinExpertiza’nın araştırmasına dayandırdığı habere göre, bu “milyoner” statüsündeki çalışanların çoğunluğu Moskova’da (14,7 bin kişi) çalışırken, ikinci sırada St. Petersburg (1,95 bin), üçüncü sırada ise Moskova Oblastı’nda (1,44 bin) çalışıyor.

Primler veya hisse senedi temettüleri öne çıkıyor

FinExpertiza Başkanı Elena Trubnikova, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Çok yüksek maaş alan uzmanların büyük çoğunluğu en büyük şirketlerin üst düzey yöneticilerine ait. Gelirlerinin önemli bir kısmı yıllık primler veya hisse senedi temettüleri gibi büyük ödemelerden geliyor. Bu tür ödemeler genellikle bu istatistiklere yansımıyor” ifadelerini kullandı.

Araştırmaya göre, 17,5 bin Rus 1 ila 2 milyon ruble arası aylık gelir elde ederken, 3,25 bin kişi 2 ila 3 milyon ruble arasında, 3,7 bin kişi ise 3 milyon rublenin üzerinde gelir elde ediyor.

Ancak, bu yüksek maaşların gerçek satın alma gücü enflasyon karşısında azalıyor. Örneğin, daha önce 1 milyon rubleye bir Çin crossover satın alınabilirken, şimdi fiyatı 2 milyon rubleye yükseldi.

Ekonomik Kalkınma Bakanlığı, önümüzdeki yıllarda Rusya’da maaşların nominal olarak yüzde 10 veya daha fazla artacağına inanıyor. Bu durum ülkenin birçok bölgesini etkileyecek. (Gazetemru)

18 İsviçre firması Rusya'da çalışmayı bıraktı

 

Rusya'nın altın ve döviz rezervleri arttı

 

Rusya’da dolaşımdaki nakit para hacminde rekor düşüş

 

Rusya'da banka sahteciliğini önlemek için yeni proje

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)