BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisRekor kıran tabloyu prenses mi aldı?----

Rekor kıran tabloyu prenses mi aldı?

Rekor kıran tabloyu prenses mi aldı?
21 Kasım 2013 - 09:04 www.finansgundem.com

Bacon’ın ‘Freud üçlemesi’ isimli tablolarına 142 milyon dolar ödeyerek rekor kıran ismin Katar Prensesi Mayassa olduğu öne sürüldü

ABD’de bulunan Christie’s Müzayede Evi’nde geçen hafta yapılan açık artırmada Francis Bacon’ın ‘Freud üçlemesi’ isimli tabloları 142 milyon dolara alıcı bulmuş ve bu fiyatıyla ‘bugüne kadar müzayedelerde satılan en yüksek fiyatlı sanat eseri’ unvanını kazanmıştı. Ancak bu eseri satın alan kişi sır gibi saklanmıştı. ABD’de yayımlanan New York Post gazetesi, bu ismin Katar Şeyhi’nin kız kardeşi Prenses Şehika  Mayassa olduğunu öne sürdü.
Henüz 30 yaşında
2006’da görevi oğluna devreden eski Katar emiri Şeyh Hamad Bin Halife El Tani’nin kızı olan Prenses Mayassa, 30 yaşında olmasına rağmen sanat dünyasının en etkili ve güçlü isimleri arasında gösteriliyor. Babası görevdeyken ülkedeki müzelerin yönetiminden sorumlu kurulun başına getirilen Mayassa o zamandan beri büyük miktarda para harcayarak birçok ünlü ve değerli eseri Katar’a götürdü. 2011’de Cezanne’ın “Card Players” isimli tablosunu 250 milyon dolara satın alan prenses, dünyaca ünlü mimarlar ve tasarımcılarla da anlaşarak ülkede müzeler yaptırıyor.
1 milyar dolar harcıyor
“Kültür Kraliçesi” olarak anılan Mayassa’nın sanat eserlerine yaptığı harcama tam olarak bilinmiyor. Ancak uzmanlar yıllık 1 milyar dolarlık bir bütçesi olduğunu tahmin ediyor. Mayassa en büyük projesi olan Katar Ulusal Müzesi’nin açılışını da gelecek yıl yapacak ve müzenin müdürlüğünü de üstlenecek.
Kız kardeşi Hind ile birlikte, Katar Kraliyet Ailesi içinde ABD’de okumaya giden ilk kadın olan prenses, Basra Körfezi bölgesindeki en önemli film festivali olarak kabul edilen Doha Tribeca Film Festivali’ni de başlatan isim. Festivalin açılışına da prensese yakınlıklarıya bilinen Robert de Niro ve Martin Scorsese gibi isimler katılmıştı. Prensesin üniversitedeki profesörlerinden biri ise, “Derse, saçları dağınık bir şekilde kot pantolonla gelirdi. Çok çabuk öğrenirdi” diyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)