BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisÖzilhan: Migros'a teklif verdik çünkü...----

Özilhan: Migros'a teklif verdik çünkü...

Özilhan: Migros'a teklif verdik çünkü...
03 Ekim 2014 - 13:45 www.finansgundem.com

Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Özilhan, Migros'un yüzde 40.25 hissesi için teklif vermesiyle ilgili ilk kez konuştu.

Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Özilhan, Migros'un yüzde 40.25 hissesi için teklif vermesiyle ilgili ilk kez konuştu. Özilhan "Bu girişimimiz sektörde büyüme stratejisi olarak okunmalı" dedi.

Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı, Migros’ta hisse satın alınması süreciyle ilgili açıklama yaptı. Reuters'a konuşan Özilhan şunları kaydetti: “Migros'u grubumuzu Türkiye ve civar ülkelerde büyütebilecek bir iş olarak görüyoruz, bu girişimimiz yeni bir sektörde büyüme stratejisi olarak okunmalı. Migros'a ilgimiz, daralan bira pazarında Anadolu Efes için satış kanalı yaratılması amacı taşımıyor; Migros, Efes satışlarında yüzde 4 civarı paya sahip, bunun için bu kadar yüksek meblağ ödenmez.”

Özilhan, Migros'a ortak olacakları için şirketin borçlarının da bir kısmını devralacaklarını söyledi.

Özilhan, “Migros'un borçlarını göz önünde bulundurduğumuzda, alım maliyeti bir miktar yüksek; ancak kontrole ortak olan hisse alıyoruz, bunun değeri borsada alınıp satılan fiyattan farklı olacaktır” diye konuştu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)