BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriÖdeme sektörü finansal katılımı destekleyecek----

Ödeme sektörü finansal katılımı destekleyecek

Ödeme sektörü finansal katılımı destekleyecek
14 Ocak 2021 - 16:17 www.finansgundem.com

Finansal katılım ABD’de olduğu kadar tüm dünyada da dikkat çekiyor. Hükümetler ve özel sektör, tüketicilerin temel finansal hizmetlere erişimini sağlamak için çözümler arıyor

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Finansal katılım hükümetler ve özel sektör tüketicilerin kilit finansal hizmetlere erişimini geliştirmeye çalışırken ABD’de ve tüm dünyada dikkat çekiyor. Finansal katılım hem kantitatif hem de kalitatif. Yalnızca düşük gelirli ya sa savunmasız gruplara finans hizmeti ve kredi sağlamak anlamına da gelmiyor. Finansal katılım finansal eğitim, “mikro finans” ya da bireylere alternatif verileri kullanarak bir kredi geçmişi oluşturmalarının öğretilmesi anlamına gelebilir.

Finansal katılımda bankacılık hizmetine erişimi olmayan insanların fazla sayıda olduğu az gelişmiş ülkelerde dikkat çekici ilerlemeler görülse de, oldukça gelişmiş finansal sistemleri olan ABD gibi birçok gelişmiş ülke, banka hizmetlerine erişemeyen ya da yeterli hizmet alamayan vatandaşlarına ulaşmakta zorluk çekiyor.

Aslına bakılacak olursa 7,1 milyon ABD’li hane halkının halen bir banka hesabı yok. FDIC verilerine göre, bu rakamın arasında %14’lük oranla siyahi hane halkları ve %12’lik oranla Hispanikler yer alırken, beyaz hane halkları için oran %3’ün altında.

Açıkça görülüyor ki, bu durum genel bir çözümle ortadan kalkacak bir sorun değil ve her grup için ayrı bir yaklaşım gerektiriyor. Elektronik ödeme sektörü tüm sorunu çözemeyecek olsa da, anlamlı bir katkıda bulunabilir ve kapsamlı bir çözüm sürecine dahil olabilir. 

Ödeme sektörünün birçok üyesi, finansal katılım sorununu çözmek için, grup özelinde yaklaşım uygulamasının örneklerini sergiledi. Örneğin, BBVA Compass birkaç yıl önce, Rio Grande Valley’nin dijital ayrımının ortadan kaldırılmasına yardımcı olmak için, bir program başlatarak ailelere bedava internet erişimi, çift dilli eğitim ve teknik destek sağladı.

Forbes’un haberine göre, American Bankers Association da ülkedeki bankalara, hizmet verdikleri grupların finansal sağlığını ve tüketicilerin finansal eğitimini geliştirmeleri için, finansal eğitim programları sağlıyor. Geçtiğimiz yıl Eylül ayında, Mastercard, siyahi gruplarda finansal katılımı arttırmak için 500 milyon dolarlık yatırım sözü verdi. Yatırım, parasal ürünlere, hizmetlere ve desteğe erişim sunarak, ırksal ayrımı ortadan kaldırma amacıyla tasarlandı.

Finans ve teknolojinin birleşiminden oluşan fintek sektörünün doğuşu, bankacılık sektöründe devrim etkisi yaratarak, finansal katlıma destek veren birçok geleneksel olmayan bankacılık ürününün geliştirilmesi için kapıyı araladı. Bunlar arasında, dijital bankacılık, temassız ödemeler ve e-ticaret de yer aldı.

Korona virüs pandemisinin hakim olduğu bu dönemde, tüketicilerin ve şirketlerin mobil ödeme kullanımı sert bir yükseliş gösterdi. Bunun nedeni mobil ödemelerin, kullanıcılara yetkililer tarafından önerilen sosyal mesafe kurallarına uyum sağlama olanağı tanıyor olması.

Fintek şirketleri aynı zamanda, birçok tüketicinin, gelirleri ve kişisel finanslarını takip etmelerine yardımcı olan mobil bütçe uygulamaları yarattı. Örneğin Propel, düşük gelirli ABD’lilerin finansal sağlıklarını geliştirmelerine odaklanan bir mobil uygulama yarattı. Uygulama, kullanıcıların sosyal güvenlik ödemelerini online olarak kontrol edebilmelerini, para biriktirmelerini ve iş bulmalarını sağlıyor.

Benzer bir şekilde Esusu da bankacılık hizmetine erişim sağlayamayan grupların, kira ödeme verilerini kullanarak kredi notu oluşturmasına yardım eden bir online hizmet sunuyor.

Ödeme ekosistemindeki oyuncular tarafından geliştirilen programlar, finans hizmetlerine erişemeyen gruplara yardımcı olmak ve herkes için finansal kaynaklara erişimi geliştirmek için tasarlandı. Örneğin, Latin Amerika’da ve Karayipler’de yaklaşık 13 milyon insan, 2020’nin ilk çeyreğinde ilk online alışverişini gerçekleştirdi. Mart ayında ise, ABD’de 31 milyon kişi Visa’nın temassız kartlarını ya da dijital cüzdanlarını kullandı. Bu rakam, bu tarihten dört ay önce, 25 milyon seviyesindeydi.

Şimdiye kadar ödeme sektörü tarafından atılan adımlarla bile, yapılacak çok fazla iş var. Finansal kurumların liderleri ve tüm ödeme sektörü, ayrımcılık bariyerlerini yıkacak teknolojik yenilikler geliştirmeye devam etmek için birlikte çalışmalı. Ödeme alanı demokratikleşmeli ve herkes için erişim olanakları artmalı.

Goldman Sachs: Kripto para birimlerinin benimsenmesi zaman alacak

 

Vodafone'un 4G sistemi çöktü

 

2021 yılı sigorta sektörünü nasıl değiştirecek?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)