BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiVodafone'un 4G sistemi çöktü----

Vodafone'un 4G sistemi çöktü

Vodafone'un 4G sistemi çöktü
14 Ocak 2021 - 13:43 www.finansgundem.com

Vodafone’un 4G sisteminin çökmesi, tüm ülkede kullanıcıların internete erişimini engelledi

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Vodafone, mobil ağlarında yaşanan bir sorunun internet kesintilerine neden olmasının ardından mobil veri hizmetlerini yeniledi. Salı akşamı Vodafone’un Yeni Zelanda’daki müşterileri internet erişiminde sorunlar yaşamaya başladı.

Bir Vodafone sözcüsü, 4G mobil veri hizmetinde tüm ülkedeki kullanıcıları etkileyen bir sorun olduğunu doğruladı. Sözcü, “bazı müşteriler 4G internet bağlantısında kesintiler yaşıyor ve bunun yalnızca faturalı hat sahiplerini etkilediğini düşünüyoruz” açıklamasında bulunurken, yaşanan sorundan kaç kişinin etkilendiği konusunda bilgi vermedi.

Daha sonra yapılan açıklamada, hizmetlerin yenilendiği, Vodafone’un konuyla yakından ilgilendiği ve 4G sisteminin normale döneceği söylendi. Vodafone sözcüsü, “insanların akşamlarını etkilediğimiz için özür dileriz. Eğer hala bağlantı problemi yaşayanlar varsa, telefonlarını yeniden başlatmalarını öneriyoruz” dedi.

Stuff’ın haberine göre, Vodafone’dan yapılan açıklamada, sorunun yalnızca 4G sisteminde görüldüğü söylenmiş olsa da, bazı müşteriler aksi yönde görüş bildirdi. Bir kullanıcı, 3G bağlantısının da çalışmadığını ve “saatlerce” bağlantı problemi yaşadığını söyledi.

Ancak Vodafone sözcüsü, 3G hizmetlerinin etkilenmediğini ve bu durumun istisna olduğunu ifade etti. Bir başka kullanıcı ise, 4G verisi kullanan kablosuz broadband kullandığı için saatlerdir internet erişiminin olmadığını söyledi. Vodafone müşterisi, yaklaşık iki buçuk saat boyunca “sürekli” Vodafone’u aradığını ancak ulaşamadığını dile getirdi.

Diğer müşteriler de Vodafone’a ulaşılamadığını belirtirken, Vodafone sözcüsü, bu durumun yoğunluktan kaynaklanmış olma ihtimalinin yüksek olduğunu ifade etti. Vodafone’dan yapılan açıklamada, sorunun kaynağının araştırıldığı ve şirketin hizmetlerini yenileme ve denetlemeye odaklandığı söylendi.

Pandemide uzaktan satışlar da sorunlar da arttı

 

Bankacılıkta yeni dönem: Maske yoksa hesap yok

 

2021 yılı sigorta sektörünü nasıl değiştirecek?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)