BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisLevi’s CEO’su: En büyük pişmanlığım yanlış insanları geç kovmaktı----

Levi’s CEO’su: En büyük pişmanlığım yanlış insanları geç kovmaktı

Levi’s CEO’su: En büyük pişmanlığım yanlış insanları geç kovmaktı
27 Eylül 2023 - 17:49 www.finansgundem.com

Hazır giyim devi Levi’s yok olmaktan kurtarıp yeniden dünya devi haline getiren CEO en büyük pişmanlığını açıkladı. Charles Bergh şirketteki yanlış insanları kovmakta geciktiğini düşünüyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünyanın en büyük kot pantolon markası Levi’s Strauss’un CEO’su Charles Bergh CNBC’nin haberinde görev sürecindeki en büyük pişmanlığını paylaştı. Ünlü CEO şirketteki ikinci gününden itibaren şirketi döndürmenin en iyi yolunun yöneticilerin yarısından fazlasını kovmak olduğunu bildiğini söyledi.

Bergh, “İş kültürünü değiştirmenin en kolay yolu insanları değiştirmektir. 11 yerden doğrudan rapor alıyordum ve ilk 18 ayda bunların dokuzu gitti” dedi.

Ancak CEO yine de en büyük pişmanlığının yanlış insanlar olarak tanımladığı yöneticileri yeterince hızlık kovmamak olduğunu söyledi.

Bergh, “En büyük pişmanlığım iyi liderlik yapabilecek insanlara güvenmememiz ve bazılarını kaybetmemizdi. Zira yöneticilerden birine olması gerekenden daha uzun süre tutundum” ifadelerine yer verdi.

CEO 2011 yılında firmaya katıldığında Levi’s için mümkün olabilecek en kötü zamandı. Tüketiciler bu dönemde artık Levi’s ürünlerini satın almıyordu.

Bersg, “Marka gerçekten kaybolmuştu. Önümüzde benim çocukken yaptığımın aksine Levi’s giyerek büyümeyen bütün bir tüketici neslimiz vardı. Şirketin performansı 10 yıldan fazla bir süredir gerçekten istikrarsızdı. Bir yıl gelirler artıyor ancak kârlar düşüyordu. Ertesi yıl kârları düzeltiyorlardı ancak gelirler düşüyordu” dedi.

Altı yıl sonra Berch kendi ifadesiyle ‘yıkılmış’ olarak adlandırdığı markayı yeniden ilgi odağı haline getirdi. 2017 yılında Levi’s %8 yıllık gelir artışı sağladı. Bu oran son on yıldaki gelirlerin en yükseğiydi ve bir yıl önceki %3,1’lik büyümenin de çok üzerindeydi. Şirket 2018 yılında yıllık bazda %14 gelir artışı kaydederek büyümesini sürdürdü.

Berch gelecek yıl CEO’luk görevini bırakıyor ve en büyük mirasının şirketi kayıtsızlıktan kurtarmak ve markayı kültürlerinin merkezinde tutan bir ekip kurmak olacağını söyledi. CEO, “Ben sadece bir orkestra şefiyim ve etrafımda harika bir ekip kurdum” ifadelerine yer verdi.

Şirketin sorunları hâlâ devam ediyor

Charles Berch yönetiminde Levi’s için her şey pürüzsüz değildi. Şirket en büyük pazarı olan ABD’de toptan satış gelirlerinde ve yumuşak satışlarda keskin bir düşüş bildirmesinin ardından 2023 kâr beklentisini ciddi derecede düşürdü. Şirket bu yıl satışların %1,5 ila %2,5 arasında artmasını bekliyor. Önceki beklentide ise bu oran %1,5 ila %3 arasındaydı.

Birçok hazır giyim şirketinde olduğu gibi Levi’s da özellikle de pandemi sonrasında çalışanlar ofislere döndükçe değişen kıyafet taleplerine uyum sağlamak zorunda kaldı. Zira insanlar artık daha rahat ve geniş kıyafetleri tercih ediyorlar.

2021’de Levi’s kadın giyim işetmesini büyütmeye yardımcı olmak için Beyond Yoga firmasını satın almıştı. CEO Levi’s’ın kadın giyim satışlarının şirketin toplam satışının yarısını oluşturmasını hedeflediğini söylemişti.

Bergh, “Bir kadının mağazamıza girmesini, pantolonlarımızı satın almasını ve sonra dışarı çıkıp üst satın almak için isimsiz bir rakibin mağazasına gitmesini izlemek beni delirtiyor” dedi.

Levi’s’ın kadın kıyafetleri satışları yılın ilk yarısında şirketin net gelirlerinin %35’ini oluşturdu.

UBS’in efsane başkanı fintek firmasında

 

ABD'den Amazon’a dava

 

Evergrande'nin yönetim kurulu başkanına polis kancası

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)