BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİtalya'dan Ariston'un Gazprom'a devredilmesine tepki ----

İtalya'dan Ariston'un Gazprom'a devredilmesine tepki

İtalya'dan Ariston'un Gazprom'a devredilmesine tepki
27 Nisan 2024 - 16:17 www.finansgundem.com

İtalya Ariston şirketinin Rusya'daki iştiraklerinin Gazprom'a devredilmesine tepki gösterdi. İtalyan Ariston şirketinin Rus Gazprom şirketine devredilmesi sebebiyle Rusya'nın Roma Büyükelçisi'nin Bakanlığa çağrılması talimatı verildi

İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, İtalyan Ariston şirketinin Rusya'daki yan kuruluşlarının yönetiminin geçici olarak Rus Gazprom şirketine devredilmesi sebebiyle Rusya'nın Roma Büyükelçisi'nin Bakanlığa çağrılması talimatını verdi.

Tajani, X platformundan yaptığı paylaşımda, Rus hükümetinin kararına tepki gösterdi.

Tajani, "Dışişleri Bakanlığı Genel Sekreteri'ne Rusya'nın İtalya Büyükelçisi'ni Bakanlığa çağırma yetkisini verdim. Hükümetimiz, Ariston Thermo Grubu'nun millileştirilmesi konusunun açıklığa kavuşturulmasını talep ediyor. Ayrıca Almanya ve Brüksel ile beraber çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Avrupalı üreticilere ait fabrikaların yönetiminin Gazprom'a devredilmesini öngören kararname imzalamıştı.

Buna göre, ülkedeki İtalyan Ariston ve Alman Bosch'a ait varlıkların yönetimi, geçici olarak Gazprom grubuna ait JSC Gazprom Household Systems'e devredilmişti.

Rusya'da daha önce de bazı Batılı şirketlerin yönetimleri, Batılı ülkelerin Ukrayna'daki savaş nedeniyle uyguladığı yaptırımlara karşılık, geçici olarak yerel yönetimlere verilmişti.

Ariston ve Bosch'un iştiraklerinin yönetimi Gazprom'a geçti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)