BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFatih Karahan'dan açıklama: Kredi kartlarında ilave sıkılaştırma olacak mı?----

Fatih Karahan'dan açıklama: Kredi kartlarında ilave sıkılaştırma olacak mı?

Fatih Karahan'dan açıklama: Kredi kartlarında ilave sıkılaştırma olacak mı?
09 Mayıs 2024 - 12:30 www.finansgundem.com

TCMB Başkanı Karahan, enflasyon sunumu sonrası kredi kartı faizleri ile ilgili gelen soruya, "Her türlü kredi gelişmelerini yakından takibe diyoruz. Şu aşamada ben ek bir önleme ihtiyaç duyulacağını düşünmüyorum" şeklinde yanıtladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, Merkez Bankası İdare Merkezi'nde düzenlediği bilgilendirme toplantısında, yılın 2. Enflasyon Raporu'nu paylaştı. Fatih Karahan, 2024 yıl sonu enflasyon tahminini 2 puan yukarı güncelleyerek yüzde 38'e çektiklerini bildirdi.

Fatih Karahan, enflasyon sunumunun bitmesinin devamında soru-cevap bölümünde, "Kredi kartı faizlerinde ilave sıkılaşma olabileceğini düşünüyor musunuz?" sorusunu yanıtladı.

Sadece azami faizleri düzenlemenin yetki alanlarında olduğunu, bunun dışında bir hamle yapmalarının söz konusu olmadığını ifade eden Karahan, "Faiz konusunda yakın dönemde bir ayarlama yaptık. Şu ana kadar gelen veriler, bunun harcamaları epey bir makulleştirdiğini gösteriyor. Her türlü kredi gelişmesini yakından takip ediyoruz. Ne gerekiyorsa yaparız. Ancak şu aşamada, veriler ışığında kredi kartı faizleri konusunda ek bir önleme ihtiyaç duyulacağını düşünmüyorum." dedi.

Karahan, ek sıkılaşmayı mart ayı sonunda yaptıklarına da dikkati çekerek, bunun finansal koşullara hızlı bir şekilde yansıdığını söyledi.

Verilerin geriden geldiğini ve araya Ramazan Bayramı tatilinin de girdiğini dile getiren Karahan, ellerindeki verilerin kredi kartı harcamalarında net bir şekilde zayıflamayı ortaya koyduğunu bildirdi.

Geçmişteki çalışmaların, talep-kredi ilişkisinin güçlü olduğunu gösterdiğini anlatan Karahan, gelecek dönemde son yapılan hamlelerin de etkili olacağını düşündüğünü söyledi.

Yıl sonu enflasyon beklentisi yükseldi

 

Kredi kartı borçlarınız kontrolden çıkmasın

 

Kredi kartı harcamaları patladı

 

Kredi kartı faiz yükünden kurtulmanın 3 adımı

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Musaddık09 Mayıs 2024 14:32

    Sen bu dövizi baskıladıgın kuru serbest bırakmadığın sürece ülke ekonomisinin düzelmesi normale dönmesi imkansız bütün herkes doların dövizin baskılanıp çok yükselmesinin gerektiğine inanıyor dolayısı ile yapılanlar bomboş