BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriKredi kartı faiz yükünden kurtulmanın 3 adımı----

Kredi kartı faiz yükünden kurtulmanın 3 adımı

Kredi kartı faiz yükünden kurtulmanın 3 adımı
03 Mayıs 2024 - 17:38 www.finansgundem.com

Kredi kartı borçları beraberinde getirdikleri yüksek faiz ödemeleriyle tüketicilerin belini bükebilir. Faiz ödemelerinin miktarını azaltmaksa kaynakların daha akıllıca kullanılması için birinci şart niteliğinde

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kredi kartı şirketleri müşterilerini çok sevdikleri için borçlarını aydan aya taşımasına izin vermez. Borçlara haciz işlemi uygulanmamasının şartı kalan borçlara faiz uygulanması kaidesiyle en azından minimum tutarda ödemenin son ödeme tarihinden önce yapılmasıdır.

Ancak borç biriktirmeye devam ederseniz zamanla kredi kartı şirketine ödediğiniz faiz çok ciddi meblağlara ulaşabilir. Faize ne kadar çok para harcıyorsanız emeklilik veya yeni bir ev almak gibi birikim hedefleriniz o kadar sekteye uğrar. Faturalarınız ödemek ve bireysel finans hedeflerinize ulaşmak için elinizde çok daha az kaynak kalır. The Ascent’in haberinde 2024’ün geri kalanında kredi kartına Faiz ödemek istemeyenlerin uygulayabileceği yöntemlere dikkat çekildi.

1. Borcunuzu erken ödeyin

Kredi kartınızda ne kadar uzun süre borç bakiyesi taşırsanız faize de o kadar fazla maruz kalırsanız. Bu nedenle bir süreliğine harcamaları kısabilir veya daha fazla para kazanmak için bir ek iş ile uğraşabilirsiniz. Artıracağınız veya elde edeceğiniz kaynak büyük bir borç yükünden kurtulmanızı sağlayabilir.

5.000 dolarlık bir kredi kartı borcunuz olduğunu ve bu borcu tam olarak ödemek için bir yıla daha ihtiyaç duyduğunuzu düşünelim. %24’lük faiz oranı üzerinden sahip olduğunuz borç için ekstra 674 dolar faiz ödemesi yapmanız gerekir. Harcamalarınızı geçici olarak azaltarak ve/veya ikinci bir işte çalışarak ödeme sürenizi yarıya indirebilirseniz ödeyeceğiniz faiz miktarı 356 dolara düşer.

Geri ödeme sürenizi kısaltarak ne kadar tasarruf edeceğinizi görmek için kredi kartı faiz hesaplama araçlarını kullanabilirsiniz.

2. Borcunuzu transfer edin

Kredi kartı faizine çok para harcanmasının önemli bir nedeni de kredi kartlarının borçlar için yüksek faiz uygulamasıdır. Borç bakiyesi transferinin en iyi yanı ise düşük faiz oranlarıyla borcunuzu taşıyabilmenizdir. ABD’de borç transfer kartları %0’lık kampanya faizleri ile borcunuzu belirli aralıklara bölerek faiz ödemelerinden kurtulmanızı sağlayabiliyor. Türkiye’de ise aynı yöntem düşük faiz oranları ile borç transfer kredileri üzerinden gerçekleştirilebiliyor.

3. Bireysel kredilere başvurun

İhtiyaç kredileri %0’lık faiz imkanı sağlamaz. Ancak kredi kartlarının talep ettiğinden çok daha düşük bir faiz oranı uygular ve size bir ödeme planı sunar.

Kredi kartlarına 5.000 dolar borcunuz olduğunu düşünün. Bunu %9’luk sabit faizli bir kredi ile birleştirebilirsiniz. Bu krediyi bir yıl içerisinde ödeyebilen müşteriler faiz maliyetlerini 247 dolara kadar düşürebilir.

Kredi kartı faizlerine para harcamak bireylerin finansal hayatlarında yapabilecekleri en büyük hatalardan biridir. Zira daha verimli bir kaynağa ayrılabilecek bir kaynak sadece faiz ödemelerine kilitlenmiş olur. Kredi kartı faiz ödemelerinden tasarruf etmek için adım atmak elinizin altında daha fazla nakit bulundurmanın avantajlarını hissetmenize yardımcı olacaktır.

Dolardaki düşüş beklentilerinin 4 sebebi

 

Yaşlıların gençlerden sır gibi sakladığı 5 finans hatası

 

Kulak tıkamanız gereken 15 eskimiş finansal tavsiye

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)