BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriKredi kartı borçlarınız kontrolden çıkmasın----

Kredi kartı borçlarınız kontrolden çıkmasın

Kredi kartı borçlarınız kontrolden çıkmasın
07 Mayıs 2024 - 17:11 www.finansgundem.com

Para yönetimi söz konusu olduğunda bireylerin en sık düştüğü hatalardan birisi de kredi kartı borçlarıdır. The UBJ’nin haberinde kredi kartlarının nasıl yönetilmesi gerektiği konusunda önemli tavsiyelere yer veriliyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Mali imkanlarının ötesinde yaşamanın cazibesi günümüz dünyasında tüketici borçlarının artmasındaki en büyük sebeplerden biridir. Amerikalıların bu yılki kredi kartı borçlarının 1,13 trilyon dolar gibi görülmemiş bir meblağa ulaşması bu tablonun en önemli göstergelerinden biri niteliğinde.

Birçok kişinin harcama alışkanlıklarını dizginlemek ve mali durumlarını sorumlu bir şekilde yönetmek konusunda zorlandığı ortada. Bununla birlikte The UBJ’in haberine göre bireysel finansın kontrolünü yeniden kazanmak ve aşırı borçlanma tuzağına düşmekten kaçınmak için kullanılabilecek bazı adımlar ve stratejiler de bulunuyor.

Habere göre finans uzmanları temel ilke olarak kredi kartı bakiyelerinin her ay tam olarak ödenmesini önemle tavsiye ediyor. M&T Bank’in Perakende Piyasaları Genel Müdürü Melissa Prohaska, faiz ödemeleriyle karşı karşıya kalma riskini azaltmak için kredi kartlarına daha çok banka kartı gibi davranmak gerektiğinin altını çiziyor. Bu yaklaşımı benimseyen tüketiciler, yalnızca harcama kalıpları hakkında yüksek bir farkındalık geliştirmekle kalmaz, aynı zamanda kontrolden çıkabilecek borç biriktirme tuzağından da kaçınabilirler.

Kredi kartı borçlarının zamanında ödenmesinin öneminin yanı sıra net harcama hedefleri belirlemek ve borçların geri ödenmesi için sistematik bir plan oluşturmak da önemlidir. JPMorgan Chase Finans Danışmanı Ivan Cutts Jr. borçlarla etkin bir şekilde mücadele etmek için küçük, ölçülebilir ve ulaşılabilir hedeflerin oluşturulmasını savunuyor. Bireyler, geri ödeme sürecini yönetilebilir adımlara bölerek ve ortaklarının desteğini alarak, uzun vadeli finansal istikrarı sağlamada başarı olasılıklarını artırabilirler.

Ayrıca, fevri harcama dürtüleri karşısında itidalli davranmak, mali disiplini korumak için esastır. Berkshire Bank'tan Heather Lubold, spontane alımlar yapmadan önce 24 saatlik bir bekleme süresi uygulanmasını tavsiye ediyor. Bu duraklama, sadece bireylerin harcamanın gerekliliğini yeniden değerlendirmesine olanak sağlamakla kalmaz, aynı zamanda fiyat karşılaştırmaları yapma ve potansiyel tasarruf fırsatlarını belirleme fırsatı da sunar.

Kredi kartları nakit ödülleri ve kampanyaları sayesinde bakiyeleri dengelemek veya tasarrufları artırmak için değerli bir araç olarak hizmet edebilir. Ancak sadece bu avantajları kullanmak ve ödül kazanmak için aşırı harcamanın cazibesine yenik düşmekten kaçınmak da çok önemlidir.

Bireylerin borç yönetiminde zorluklarla karşılaştıkları durumlarda, finansal kurumlardan veya kredi danışmanlığı hizmetlerinden yardım istemeleri önemli bir destek ve rehberlik sağlayabilir. Alınan bu destek sayesinde bireyler finansal temellerini yeniden kazanmak için ihtiyaç duyduğu desteği alabilir. Borç konsolidasyonu, alacaklılarla müzakere ve bütçenin yeniden yapılandırılması için özel stratejiler de değerlendirilebilir.

Bireysel finans alanında ihtiyatlı ve proaktif bir yaklaşım sürdürmek, kişinin imkanlarının ötesinde yaşama döngüsünden kaçınması için oldukça önemlidir. Bireyler, ihtiyatlı harcama alışkanlıkları uygulayarak, net finansal hedefler belirleyerek ve gerektiğinde yardım isteyerek uzun vadeli finansal güvenlik ve refahın yolunu sağlayabilirler.

Kredi kartı harcamaları patladı

 

Türkiye "gri liste"den çıkıyor iddiası

 

Dolandırıcılar en çok bu yöntemleri kullanıyor

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • İsmet ÖZEL07 Mayıs 2024 23:35

    Sabit gelirli ve emekliler ne yapsın. Yetmeyince mecburen kartlara yükleniyor. Hep yaptığımız şey. Yanlış ekonomi yönetimi sonucu oluşan yüksek enflasyon emekli ve dar gelirlileri mahvetti.