BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiABD'den Amazon’a dava----

ABD'den Amazon’a dava

ABD'den Amazon’a dava
27 Eylül 2023 - 11:44 www.finansgundem.com

ABD Federal Ticaret Komisyonu Amazon'a tekel gücünü yasa dışı şekilde kullanarak rekabete aykırı davrandığı iddiasıyla dava açtı.

ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC) Amazon’a uzun süredir beklenen tekelleşme karşıtı davayı açtı ve mahkemeden şirketi elindeki varlıkları satmaya zorlama konusunu değerlendirmesini talep etti.

Hükümet, Amazon’u internetin en kazançlı alanlarını tekelleştirmekle suçluyor.

FTC, 1994 yılında kurulan ve bugün 1,3 trilyon dolar değerinde olan Amazon’u çevrimiçi pazarında başka platformlarda daha uygun fiyatlı ürün sunmaya çalışan satıcıları engellemeye çalışmakla suçluyor.

FTC tarafından yapılan açıklamada Amazon’un satıcıları kendisine ait depoları ve teslimat hizmetlerini kullanmaya zorlayarak hem tüketiciler hem de satıcılar için maliyetleri şişirdiği ifade edildi.

Amazon’un bir tekel olduğunu ve elindeki imkanları kötüye kullandığını belirten FTC’ye göre bir satıcı “Gidecek başka yerimiz yok ve Amazon bunu biliyor” şeklinde konuştu.

KALICI TEDBİR KARARI TALEBİ

Amazon.com ve diğer büyük teknoloji şirketlerinin internet üzerinden yapılan aramalar, sosyal medya ve çevrimiçi perakendecilik alanlarındaki hakimiyetlerini kötüye kullandıklarına yönelik yıllardır yapılan şikayetlerin ardından şirkete yönelik dava açılması bekleniyordu.

Büyük teknoloji şirketlerine karşı bir adım atılmasının gerekliliği Cumhuriyetçi ve Demokratların aynı fikirde olduğu az sayıdaki konulardan biri olma özelliği taşırken, FTC Başkanı ise özellikle Amazon’un nüfuzu ile ilgileniyor.

FTC, mahkemeden Amazon’un hukuka aykırı eylemlerini durdurmasını sağlamak üzere kalıcı bir tedbir kararı çıkarılmasını talep ettiğini belirtti. Dava, Amazon’un merkezinin yer aldığı Seattle’daki federal mahkemede açıldı.

FTC’nin mahkemeye sunduğu şikayette “Amazon, kontrol edilmediği sürece tekel gücünü korumak için yasadışı davranışları sürdürecektir” ifadeleri yer aldı. 

Amazon, Apple'ı geride bıraktı

 

Apple ve Amazon'a 194 milyon euro ceza

 

Amazon'dan Hindistan'a yatırım taahhüdü

 

Amazon'a dava açıldı: Milyonlarca kullanıcı kandırıldı!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)