BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriKripto bankalar geliyor----

Kripto bankalar geliyor

Kripto bankalar geliyor
15 Aralık 2020 - 13:32 www.finansgundem.com

Bitcoin ve kripto para dünyası 2021 yılında birçok yeni gelişmeye hazırlanıyor. Bitcoin’in merkezsizleştirilmiş finans (DeFi) ile güçlenmesi bekleniyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Mart ayında piyasaların genelinde görülen satış dalgasından bu yana kripto paranın kat ettiği yol düşünüldüğünde, 2021 yılı, sektör için çok daha önemli olacak. Şimdilerde Bitcoin ve kripto para dünyası, 2021 yılında birçok gelişmeye hazırlanıyor. Bu gelişmelerin arasında, Facebook’un kripto parasının piyasaya çıkışı ve sektörü şekillendirecek ABD kripto para düzenlemeleri de yer alıyor. Wall Street devi Wells Fargo ise gelecek yıl “kripto varlık alanını tartışıyor olmayı beklediğini” ifade etti.

Wells Fargo’nun Reel Varlık Stratejisi Başkanı John LaForge, bu hafta kaleme aldığı bir yatırım stratejisi raporunda, “geçtiğimiz 12 yılda, Bitcoin ve kripto paralar tam anlamıyla bir hiçten, 560 milyar dolarlık piyasa değerine ulaştı. Geçici meraklar genelde 12 yıl sürmez. Bunun oldukça iyi ve her yatırımcının duyması gereken sebepleri de var. 2021’e ilerlerken, dijital varlık alanını, olumlu ve olumsuz yanlarını daha sık tartışıyor olacağız” dedi.

Güzel olan hiçbir şey kolay elde edilmiyor

Bu kesinlikle kripto için uygun bir cümle çünkü piyasalar geçtiğimiz hafta durakladı. 20,000 dolar seviyesiyle ve yeni bir rekorla flört ettikten sonra, Bitcoin fiyatları bu hafta birden çok kez geçici olarak 18,000 dolar seviyesinin altına inerek, Kasım ayının sonlarından bu yana en düşük seviyelerini gördü. Bu gelişme, Bitcoin’in teknik tablolarını ve verilerini inceleyen analistler için şaşırtıcı olmadı. 

Örneğin, büyük oranda kripto para sahiplerinin borsalara yönelmesi, bu hafta “ayı piyasası” alanını yükseltti ve birçok kişinin rallinin sonuna gelindiğini ve karların toplanması gerektiğini düşündüğünü gösterdi.

Bununla birlikte birçok sektör gözlemcisi, kısa vadede boğa piyasası taraftarı tahminlerde bulunmaya devam ediyor. Bu görüşlerin birçoğu ise, Bitcoin’de uzun vadeli pozisyon alan kurumsal oyuncuların artışına dayanıyor. Bu hafta MicroStrategy daha fazla Bitcoin alabilmek için, borç ihraç edebileceğinin sinyallerini verdi. Geçtiğimiz hafta ise 650 milyon dolar sağladıklarını açıklamıştı. 

Buna ek olarak MassMutual’ın Bitcoin’de 100 milyon dolarlık bir pozisyon aldığı ve hatta finansal hizmetler şirketi NYDIG’e 5 milyon dolarlık yatırım yaptığı haberleri geldi.

Herkes için kripto banka

Uzun süredir operasyonlarını fonlayabilmek için banka hesabı açma konusunda zorluk yaşayan kripto şirketleri, kendi bankacılık kanallarını oluşturmak için harekete geçti. Yakın zamanda Bitcoin ve kripto para ödeme şirketi BitPay, ABD’de ulusal bir banka kurmak için başvuruda bulundu. Bankanın ismiyse BitPay National Trust Bank olacak. 

ABD Para Birimi Denetleyici Ofisi (OCC) Baş Denetçisi Brian Brookes, oluşturulacak tek bir kural sistemiyle, ödeme şirketlerinin ülke sınırları içinde faaliyet göstermesini sağlamak için planları olduğunu açıkladı.

ABD’nin önde gelen Bitcoin ve kripto para borsası Coinbase’in Baş Hukuk Danışmanı olarak görev yapmış olan Brookes, OCC’nin başvuruları kabul etmek için hazır olduğunu söyledi. Ancak bu kripto bankacılık sektöründen gelen tek dikkat çekici haber değildi. 

Paxos (PayPal’ın kripto partneri) ve Figure Technologies de yakın zamanda OCC’ye başvurularını iletti.

Bununla birlikte bu şirketlerin yakın zamanda bankalarının açılışını kutlama ihtimali zayıf, zira OCC Fintek Odası, 2018 yılındaki kuruluşundan bu yana, bankacılık düzenleyicilerinin muhalefetiyle karşı karşıya.

Bitcoin’e merkezsizleştirilmiş finans (DeFİ) geliyor

Merkezsizleştirilmiş finans (DeFi) uzun süredir, karşı çabalara rağmen Ethereum üzerine odaklanmıştı. Şimdi Bitcoin’in ardından, eşi benzeri görülmemiş fırsatlar sunan kripto para da adaylığını koyuyor. 

Forbes’a yapılan açıklamada, 5,2 milyar dolar değerindeki kripto para Litecoin’in yaratıcısı Charlie Lee, az bilinen bilgisayar oyunu Exordium’un hisselerini, Bitcoin’in blockchaini üzerinde geliştirilen bir teknolojiyi kullanarak edindiğini söyledi. Blockstream CEO’su Adam Back gibi diğer yatırımcılar da sürece ilgiyle yaklaşıyor.

İşlem saniyeler içinde tamamlanıyor ve onaylanmış yatırımcıları güvenli listeye eklemek gibi sofistike araçlar kullanılıyor. Bunun sonucunda, halka arz ve ardından yapılacak işlemler, menkul kıymetler düzenlemelerine uygun şekilde gerçekleştirilebiliyor.

Bitcoin için 600 milyarlık tahmin

 

Ünlü yatırım bankasından dolar kararı

 

Goldman Sachs, People Corporation'ı 885 milyon dolara satın alacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)