BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBitcoin için 600 milyarlık tahmin----

Bitcoin için 600 milyarlık tahmin

Bitcoin için 600 milyarlık tahmin
15 Aralık 2020 - 08:43 www.finansgundem.com

Emeklilik fonları ve sigorta şirketlerinden gelecek küçük bir talebin bile Bitcoin’de 600 milyar dolarlık ek talep yaratacağı öngörülüyor

Merkez bankalarının gündeminde olan dijital paralar son dönemde sert fiyat hareketlerine sahne oluyor. Özellikle de ABD borsalarında işlem gören kurumsal şirketlerin Bitcoin aldığını açıklaması önemli bir dönüm noktası olarak yorumlanıyor. Bu alımların giderek yayılması bekleniyor.

JPMorgan, Bitcoin'de ek 600 milyar dolarlık talep ihtimaline dikkat çekti.

Kuruluş tarafından hazırlanan raporda, Massachusetts Mutual Life Insurance Co. tarafından Bitcoin'e yatırım yapma kararı alınmasının  önemli bir aşama olduğu yorumu yapıldı. 

"Alınan karar Bitcoin'in aile  ofisleri ve zengin yatırımcıların portföylerinden emeklilik ve sigorta  şirketlerinin portföylerine yayabilir" denildi.
JPMorgan raporunda "MassMutual tarafından yapılan yatırım Bitcoin'in  kurumsal yatırımcı portföylerine girmesi açısından yeni bir dönemin  başlangıcına işaret ediyor" ifadeleri yer aldı.

Kuruluş, gelişmiş  ülkelerde emeklilik fonu ve sigorta şirketlerinin fonlarının %1'ini Bitcoin'e ayırlamaları halinde kripto para birimi için ek 600 milyar  dolarlık talep olacağını da vurguladı.

Anlaşmasız Brexit büyük yatırımcıları endişelendiriyor

 

Yaptırım kararları sonrası dolar ne oldu?

 

Asya borsaları satıcılı seyretti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)