BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisKPMG hibrit çalışmadan vazgeçiyor----

KPMG hibrit çalışmadan vazgeçiyor

KPMG hibrit çalışmadan vazgeçiyor
03 Aralık 2021 - 18:41 www.finansgundem.com

Mayıs ayında iki haftada 4 gün ofiste bulunma şartı ile hibrit çalışmaya başlayan KPMG çalışanlarıyla en son paylaştığı e-postada ofis mesaisini haftada 4 güne çıkarmak istediklerini açıkladı.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünyanın en büyük dört mali denetim firmasından biri olan KPMG, daha önceki hibrit çalışma politikasından uzaklaşarak personelin haftanın dört günü ofise dönmesini istiyor.

Financial News’in haberine göre KPMG Denetim Başkanı Catherine Burnet personele 22 Kasım'da gönderdiği bir e-postada, firmanın haftada iki gün ofiste çalışma planının geride bırakıldığını, çalışanlarını dört gün ofiste görmeyi beklediklerini ve ofis çalışma saatlerinin uygun bir biçimde artırılacağını açıkladı.

Personelin ofise veya müşteri bölgelerine dönmesinin nedenlerinden biri, evde çalışmanın denetim kalitesine zarar verebileceği endişeleriydi. KPMG, son dönemlerde denetimlerinin kalitesini artırmakta zorlanıyor. Temmuz ayında firma, üç yıl boyunca art arda büyük bankalara yönelik denetimlerini iyileştirmedeki "kabul edilemez" başarısızlığı nedeniyle İngiltere Finansal Raporlama Konseyi tarafından eleştirilmişti.

Burnet, personelin daha verimli bir şekilde işbirliği yapması, yüksek kaliteli denetimler sunabilmesi ve teknik ve kişisel becerilerini geliştirmeye devam edilmesinin sağlaması için ofise dönüşün “hayati önem taşıdığını" söyledi.

E-postada, denetim firması çalışanlarını haftada iki gün ofise geri dönme planının da personelden gelen taleple oluşturulduğu belirtildi. E-postada, “İş arkadaşları bize her hafta iki gün ofise dönmek istediklerini söylediler ve planlarımızı şekillendirmek için iş arkadaşlarımızın geri bildirimlerini kullanıyoruz" ifadelerine yer verildi.

Burnet, bu sürenin zaman içinde haftada yaklaşık dört güne kadar artmasını beklediğini söyledi.

E-postada, "Zamanı gelince, meslektaşların denetlenen tüzel kişinin bölgesinde haftada iki ila üç gün, ofiste bir gün ve evde bir ila iki gün çalışmalarını bekliyoruz" ifadesi yer alıyor.

KPMG sözcüsü, Burnet'in e-postasının Kovid-19'un Omikron varyantının ortaya çıkmasından önce gönderildiğini söyledi. Ancak personelin haftada iki gün ofiste olması çağrısının yürürlükte kaldığını da ifadelerine ekledi.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre KPMG Mayıs ayında açıkladığı hibrit çalışma politikasının her iki haftada bir en fazla dört gün ofiste çalışmayı kapsayan "dört günlük iki hafta" stratejisine dayandırılacağı duyurulmuştu. Firma, politikanın "zamanlarının çoğunu evde geçirmekte rahat hissedeceklerini söyleyen" personele uygun bir biçimde oluşturulduğunu açıklamıştı.

KPMG sözcüsü 1 Aralık'ta gönderdiği bir e-postada, "çalışanlarımızın güvenliği birincil endişemiz olmaya devam ediyor" dedi. Ancak sözcü, firmanın personelin ofise dönmesinde avantajları olduğunu düşündüğünü de belirtiyor. Yetkili, "İşbirliği, ortak sorun çözme ve planlama ve öğrenmenin yararları olduğuna inanıyoruz" ifadelerine yer verdi. Sözcünün açıklamalarında yeni varyant sürecinde virüs sebebiyle hasta olduklarını söyleyen ofise gidemeyen veya gitmemeyi tercih eden çalışanlarının olmasını öngördüklerini ve firmanın da bu tavrı desteklediği belirtildi.

KPMG’nin erkekler kulübü hayali elinde patladı

 

Dev fintek şirketi öğrencilere odaklanıyor

 

Kendi işletmesini açanlar için altın tavsiyeler

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)