BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkDev fintek şirketi öğrencilere odaklanıyor----

Dev fintek şirketi öğrencilere odaklanıyor

Dev fintek şirketi öğrencilere odaklanıyor
03 Aralık 2021 - 17:48 www.finansgundem.com

Dev fintek şirketi Stride, öğrenciler için finansta yeni bir dönem başlatıyor. Kredi kararlarında tüketicilerin geçmişini inceleyen geleneksel kurumların aksine, fintek şirketi geleceğe odaklanıyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bir mortgage kredisi ya da taşıt kredisi almaya çalışıyorsanız, bankalar geçmişinizi inceleyecektir. Tüketicilerin geçmişteki finansal durumu, elbette gelecekte kredilerinin ödemelerini gerçekleştirip gerçekleştiremeyeceği konusunda güvenilir bir gösterge oluşturuyor. Ancak öğrencilerin finansal durumu daha farklı. Tüketicilerin geçmişinin kredi kararlarında rolü olsa da, iyi bir eğitim de kazanç potansiyelini yükseltir. Bu nedenle kredi geri ödeme potansiyeli de artar.

Tech Crunch’ın haberine göre Stride Funding ise bu felsefeyi benimsiyor ve mevcut öğrenim kredisi sisteminin zengini daha da zengin hale getirdiğini öne sürüyor. Bu nedenle de farklı bir yaklaşım izlemek üzere çıktığı yolda, yakın zamanda 12 milyon dolar yatırım aldı. Şirketin temel felsefesi eşitlik ve eğitime erişim. Bu da finansal olarak toplumsal basamakları tırmanmanın en önemli göstergelerinden bir tanesi. Elbette bazıları doğuştan gelen ayrıcalıklara sahip.

Örneğin bazı öğrencilerin öğrenim kredileri aileleri tarafından karşılanıyor. Daha da önemlisi kurumsallaşmış ırkçılık tablosu da dikkat çekiyor. Stride Funding ise halihazırda 130 milyar dolar seviyesinde bulunan öğrenim kredisi pazarını alt üst etmeye hazırlanıyor. 2019 yılında ilk yatırım turunu kapatmasından bu yana Stride öğrencilere ayrılan sermayeyi 50 milyon doların üzerine çıkardı. Silicon Valley Bank gibi sermaye sağlayıcılar ise, yüz milyonlarca ek fona finansman sağlamayı hedefliyor.

Şirketin ardındaki temel fikir ise eğitime erişimi artırmak. Burada özellikle geçmişte finansman bulma konusunda sorun yaşayan kişiler hedef alınıyor. Stride Capital CEO’su Tess Michaels, “özellikle de öğrenim kredilerinde, sermayeye erişim konusunda devasa bir uçurum var” dedi. Devamında, “kredilerin %90’ı kefil gerektiriyor ve öğrencilerin dörtte birinden azının buna erişimi var” ifadesini kullandı.

finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre şirket bu hafta Firework Ventures liderliğinde gerçekleşen 12 milyon dolarlık bir fonlama turunu tamamladı. Diğer yatırımcılar arasında Juvo Ventures ve Graham Holdings de yer alırken, eski yatırımcılar GSV Ventures, Slow Ventures ve Sinai Ventures da katkıda bulundu. Stride Funding ekibi, sahip oldukları felsefenin kendi tecrübelerinden geldiğini söylüyor. Michaels, “ailem ABD’ye göç etti ve eğitim ekonomik olarak güçlenmelerinin tek yoluydu. Eğitim birçok kapıyı açıyor ve maalesef birçok kişi bu fırsata erişemiyor” dedi.

Devamında, “bu konuya çok bağlıyım. Birçok azınlık grubundan oldukça parlak öğrencilere destek verdik. Onlardan her zaman cesaret verici hikayeler duyuyoruz, bu da yaptığımız işin değerini yeniden hatırlatıyor” ifadesini kullandı.

Nakit kullanımı azalırken ‘dijital eğitimin’ önemini artıyor

 

2022 Emekli ve memur zammı için beklenen rakamlar açıklandı

 

Tesla, çocuklar için geliştirdiği aracı satışa sunuyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)