BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakKPMG’nin erkekler kulübü hayali elinde patladı----

KPMG’nin erkekler kulübü hayali elinde patladı

KPMG’nin erkekler kulübü hayali elinde patladı
30 Kasım 2021 - 11:15 www.finansgundem.com

KPMG’nin Londra’da özel üyelerini eğlendirmek amacıyla kiraladığı 5 katlı kulüp binası 18 aydır boşta duruyor. ‘Erkekler kulübü’ olarak kullanıldığı için eleştirilen binanın 5 milyon sterlinlik yıllık kira maliyeti bulunuyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLERLER SERVİSİ

Dünyanın en büyük 4 mali denetim firmasından (Big Four) birisi olan KPMG, Londra’da özel üyeleri için beş katlı bir kulüp binası satın aldı. Ancak söz konusu bina yaklaşık 18 aydır kiracı bulunamadığı için boşta duruyor.

Financial News’in haberine göre yılda yaklaşık 5 milyon sterline maliyeti olan bina, Londra’da 40.000 metrekarelik bir gayrimenkul varlığını ifade ediyor. KPMG sözcüsü, binanın ev sahipliğini yaptığı özel üyeler kulübünün Mart 2020'de kapandığını ve bir daha yeniden açılmadığını söyledi.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, KPMG, tüm Londra personelini Londra’da finans şirketlerinin yoğunlukta olduğu Canary Wharf bölgesine taşıdıktan sonra 2015 yılında Mayfair bölgesinde müşterileri ve ortakları için etkinlik alanı ve kulüp açtı. Bununla birlikte, İngiltere’nin düzenleyici kuruluşlarından olan Finansal Raporlama Konseyi, 2019'da mekanın müşterileri eğlendirmek için kullanmanın aşırı misafirperverliği temsil ettiği endişelerini dile getirdi. Firma, aynı yıl yanlarında bir KPMG personeli olmayan müşterilerin kulübü kullanma haklarının durdurulmasına karar verdi.

Bina an itibariyle boş duruyor. Habere göre Financial News tarafından 22 Kasım’da ziyaret edilen binanın ana giriş kapısında “Kullanmayın!” yazısı asılı ve ana kapı zincirlerle kilitlenmiş durumda. Kapının yanındaki bina isim plakası ise keskiyle kopartılmış bir halde.

Mülkiyet veritabanı Radius Data Exchange'e göre, KPMG mülk için her yıl yaklaşık 4,6 milyon sterlin kira ödüyor. Estates Gazette'nin haberine göre, firmanın 2030 yılında sona erecek olan alan için beş yıl önceden bildirme maddesiyle 15 yıllık bir kira sözleşmesi bulunuyor.

Firmanın bir sözcüsü binanın "hala satışta" olduğunu ve KPMG'nin "kira kontratını devretmek istediğini" söyledi. Kulübün yeniden açılması planlanmıyor. Binayı pazarlayan emlakçılık şirketi JLL ise konuyla ilgili yorum yapmaktan kaçındı.

İsminin açıklanmasını istemeyen başka bir emlak firmasından bir emlakçı, emlak firması Grosvenor'un "binayı geri almak için acelesi olmayacağını” ve “bina için alt bir kiracı bulmanın zor olacağını" söyledi.

Söz konusu emlakçı bina için, "Muhtemelen normal ofis kullanımına uygun değil, bu yüzden oraya giden herkes çok para harcamak zorunda kalacak. Bu zor bir satış, çünkü insanların binayı kavrayabilmesi için yaratıcı bir hayal gücü gerekiyor" diye de ekledi.

Kulüp binası KPMG’nin Eski Büyük Ortaklarından Simon Collins'in gözetiminde açıldı. Halefi Bill Michael, bu yıl Şubat ayında istifa etmeden önce kulübü kapattı ve bina için yeni bir kiracı arama sürecine başladı.

Mekan, firmanın erkek ağırlıklı ortaklık yapısı nedeniyle 'erkek kulübü' imajını teşvik ettiği gerekçesiyle eleştirilerin hedefi olmuştu.

Eski bir KPMG ortağı Financial News'e verdiği demeçte, "Kapsayıcı hissettirmedi. Çok pahalı bir hataydı" açıklamasında bulunmuştu.

KPMG’ye 15 milyon sterlinlik tazminat şoku

 

Almanya’nın en büyük altyapı projesinde yolsuzluk skandalı

 

Finansal düzenleme yarışında sıra İngiltere’de

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)