BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans Kulisİstanbul finans merkezliğinden uzaklaşıyor----

İstanbul finans merkezliğinden uzaklaşıyor

İstanbul finans merkezliğinden uzaklaşıyor
30 Eylül 2015 - 07:28 www.finansgundem.com

İstanbul’u mart ayındaki endekste gerisinde yer alan Varşova, Dublin ve Çin’in Dalian şehri geçti

Her yıl mart ve eylülde açıklanan ve metropollerin finans oyuncuları tarafından finans merkezi olarak algılanma durumunu ortaya koyan Küresel Finans Merkezi Endeksi’nin sonuçları açıklandı. Bu yıl mart ayında Kazablanka’ya geçilmesiyle gündeme gelen İstanbul, eylülde 3 basamak gerileyerek 44. sıradan 47’ye indi. İstanbul’u mart ayındaki endekste gerisinde yer alan Varşova, Dublin ve Çin’in Dalian şehri geçti.

3.194 Finans sektörü yöneticisi arasında yapılan araştırmaya göre hazırlanan endekste şehirlerin sıralaması verilen reyting puanlarıyla belirleniyor. İstanbul’un reytingi mart ayına göre 10 puan artarak 653 oldu. Ancak diğer üç şehir sırasıyla 58, 28 ve 27 puan artış gösterdi.

Endekste İstanbul, daha önce de olduğu gibi bölgesel merkez kabul edildi. Ancak içine dahil edildiği Doğu Avrupa ve Orta Asya Grubu’nda liderliği Varşova’ya kaptırmış oldu. Grupta yer alan 10 şehirden Varşova dışında sadece Budapeşte sıralamasını yükseltebildi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)