BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans Kulisİngiliz Sanayi Birliği’nde cinsel taciz skandalı----

İngiliz Sanayi Birliği’nde cinsel taciz skandalı

İngiliz Sanayi Birliği’nde cinsel taciz skandalı
12 Nisan 2023 - 16:03 www.finansgundem.com

CBI genel müdürü lobiye ilişkin cinsel taciz soruşturmalarının ardından görevinden alındı. 190 bin işletmeyi temsil eden lobi örgütüne yönelik suçlamalar arasında tecavüz, cinsel taciz ve personel etkinliğinde uyuşturucu kullanımı da yer alıyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiliz Sanayi Birliği (CBI) taciz soruşturmalarının ardından genel müdür Tony Danker’ın görevine son verdi. CBI açıklamasında cinsel taciz suçlamalarıyla ilgili soruşturmaların ardından Danker’ın “derhal etkin bir şekilde görevinden alındığı” belirtildi.

Financial News’in haberine göre 11 Nisan tarihinde yapılan açıklamada 3 personelinin de hakkında “devam eden bir dizi soruşturma” sonuçlanana kadar görevinin askıya alındığı belirtildi.

Danker’ın yerine genel müdür olarak CBI’ın eski baş ekonomisti olan ve şu anda Barclays için strateji, politika, sürdürülebilirlik ve ESG genel müdürlüğü görevini yapan Rain Newton-Smith getirildi.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre İngiltere’nin en büyük iş dünyası lobi örgütlerinden biri olan CBI 190 binden fazla işletmeyi temsil ediyor. Lobi örgütüne yönelik suçlamalarsa yenilir yutulur cinsten değil.

Financial Times’ın haberine göre CBI’daki çok sayıda kadın çalışan organizasyondaki kıdemli yöneticiler tarafından farklı türlerce cinsel tacize maruz kaldığını belirtiyor. Çalışanlardan biri 2019 yılında Thames Nehri’nde firmanın düzenlediği bir yaz personel partisi tekne gezisinde tecavüze uğradığını iddia etti. Bir diğer çalışan da aynı gün içerisinde cinsel tacize uğradığını söyledi. CBI’a yönelik soruşturmalar ayrıca etkinliklerde kokain kullanıldığı iddialarını da içeriyor.

Danker 11 Nisan’da Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “CBI'ın, görevdeki zamanımdan önce meydana gelen korkunç olayların ortaya çıkmasının ardından yaşadığı yoğun baskının farkındayım. Geçen hafta gelişmeler hakkında ilk kez bilgi edindiğimde dehşete düştüm” dedi.

Eski genel müdür başlangıçta teyit edildiğinin aksine görevden alındığına ilişkin kararın açıklanmasının ardından “şoke olduğunu” da açıklamasına ekledi.

Dunker Twitter üzerinden “Bazı meslektaşlarımı istemsizce rahatsız ettiğimin farkındayım ve bunun için gerçekten üzgünüm. Eski CBI meslektaşlarıma başarılar diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Danker'ın işten çıkarılması, CBI'ın lobi örgütündeki taciz konusunda medyada ortaya atılan iddiaları soruşturmak için görevlendirilen iş hukuku firması Fox Williams'ın raporunu takip etti.

CBI, 11 Nisan'da yaptığı açıklamada, "CBI hakkında son haftalarda ortaya atılan iddialar yıkıcıydı" denildi.

Açıklamada, "Bunların bir kısmına yönelik soruşturmalar devam ederken, bir lobi örgütü olarak nasıl davrandığımız konusunda ciddi başarısızlıklar içerisinde olduğumuz hepimiz için açık bir gerçektir" ifadelerine yer verildi.

CBI güvenlik güçleriyle de irtibat halinde olduğunu ve “herhangi bir polis soruşturmasıyla tam olarak işbirliği yapacağını” taahhüt etti.

Lobi grubu, Yönetim Kurulu Üyesi Jill Ader'in firmanın “kültürünün, yönetişimin ve süreçlerin baştan aşağıya gözden geçirilmesini” denetleyeceğini ve Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Brian McBride ile birlikte kurulun yeni bir alt komitesine liderlik edeceğini söyledi.

CBI, "bu örgütsel başarısızlığın kurbanlarından" özür diledi ve "hiç kimsenin işyerinde güvensiz hissetmemesi gerektiğini" söyledi.

EY’ye kopya skandalı için ek süre

 

ABD polisinden skandal vaka: Her şey yanlış!

 

JP Morgan CEO’su Dimon skandal davada ifade verecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)