BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana Sayfaİlginç Bankacı Hikayeleriİki bankacının milyarderliği 4 gün sürdü----

İki bankacının milyarderliği 4 gün sürdü

İki bankacının milyarderliği 4 gün sürdü
10 Ağustos 2022 - 15:41 www.finansgundem.com

Cuma günü ABD borsalarında halka arz olan yatırım şirketi %6.149 yükselerek kurucusu olan iki bankacıyı milyarder yaptı. Ancak bankacıların milyarderlik rüyası Salı günü hisselerin %89 düşmesiyle sona erdi

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Hong Kong merkezli az bilinen bir yatırım bankasının iki kurucusu hisse senetlerindeki son günlerde görülen sert dalgalanmalar sonucu kısa bir süreliğine milyarderlik unvanı kazandı. Ancak hisse senetlerinin düşüşe geçmesiyle birlikte söz konusu servet hızla yok oldu.

Bloomberg’ün haberine göre aracı kurum ve danışmanlık hizmetleri sağlayan Magic Empire Global son iki yıldır sadece tek bir şirketin halka arzına destek oldu. Hisselerinin Cuma günü ABD borsalarında yüzde 6.149 yükselmesiyle şirketin piyasa değeri bir anda 5 milyar dolara fırladı.

Hisselerdeki bu yükseliş aynı zamanda Magic Empire Kurucuları Gilbert Chan ve Johnson Chen’in hisselerinin sırasıyla 1,8 milyar ve 1,3 milyar dolara ulaşması anlamını taşıdı. İkili şirketin yaklaşık %63’ünü kontrol ediyor.

Ancak Magic Empire hisse senetleri Salı günü %89’luk düşüş gösterdi ve hisse fiyatı 12,32 dolara kadar düştü. Söz konusu miktar yine de halka arz fiyatı olan 4 doların üç katı kadar üzerinde. Chan'ın hisseleri şu anda yaklaşık 90 milyon dolar değerinde. Johnson'ın hisselerinin değeri ise 65 milyon dolar civarında.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, Magic Empire ABD’de halka arz olan ve Çin veya Hong Kong’tan gelerek gizemli bir şekilde milyarderler üreten şirketlerinin sonuncusunu işaret ediyor. Danışmanlık firmasının geçen yılın sonuna kadar sadece dokuz çalışanı vardı. Şirket 2021'de gelirinin %17 düşüşle 2,2 milyon dolara düştüğünü bildirdi. 2016'daki kuruluşundan bu yana, sadece sekiz halka arz listeleme işlemini tamamladı. Bunlardan birinin halka arzından itibaren liste fiyatının altında işlem gördüğü için listeden çıkarıldığı da biliniyor.

Magic Empire Yönetim Kurulu Başkanı Gilbert Chan Hong Kong’taki Çin Üniversitesi’nde muhasebe okudu. Chan sermaye yönetimi şirketi CCB International Capital’ın kurumsal finans bölümünde dokuz yıl çalıştı. Daha öncesinde ise denetçi olarak görev yapıyordu. Firmanın CEO’su Johnson Chen ise Chan’in üniversiteden arkadaşı. Chen servet yönetimi şirketi Guotai Junan Capital’a katılmadan önce KPMG’de denetçilik yapıyordu.

4 Ağustos tarihli halka arz bildirileri itibariyle 41 yaşındaki iki bankacı Hong Kong’da küçük ve orta ölçekli şirketler için kurumsal mali danışmanlık eksikliği olduğuna inanıyor. İkilinin kurduğu Giraffe Capital firması Magic Empire’ın faaliyet kimliği niteliğinde. İsim için ilhamsa Chan’in hayvanları çok seven oğlundan gelmiş. Chan şirkette %36,8 hisseye sahipken, Chen’in hissesi ise %26,3 olarak belirtiliyor.

Magic Empire'ın temsilcisi, şirketin hisse performansı ve kurucuların serveti hakkında yorum yapmayı reddetti.

Hong Kong merkezli menkul kıymetler şirketi Everbright Securities International'ın Stratejisti Kenny Ng hisselerdeki hızlı yükselişlere ve düşüşlere işaret ederek, "Bu volatil hisse senetlerinin ortak birkaç unsuru var: zayıf likidite ve dalgalanmalar öncesindeki düşük piyasa değeri. Mevcut gerçekçi olmayan fiyat finansal temellerden çok fazla uzaklaştığından yatırımcılar aşırı spekülasyondan kaçınmalıdır" dedi.

Credit Suisse'in eski patronu 'danışman' oldu

 

Ayı piyasasında kazanmanın anahtarı

 

Borsa uzmanları uyardı: Ayı piyasası rallisi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)