BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana Sayfaİlginç Bankacı HikayeleriCredit Suisse'in eski patronu 'danışman' oldu----

Credit Suisse'in eski patronu 'danışman' oldu

Credit Suisse'in eski patronu 'danışman' oldu
18 Temmuz 2022 - 18:09 www.finansgundem.com

Credit Suisse’ten Kovid kısıtlamalarını ihlal ettiği gerekçesiyle ayrılmak zorunda kalan ünlü bankacı Sir António Horta-Osório İtalyan yatırım bankası Mediobanca’ya danışmanlık yapacak

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İtalyan yatırım bankası Mediobanca, Credit Suisse’in eski Yönetim Kurulu Başkanı Sir António Horta-Osório'yu danışman olarak işe aldı. Portekizli bankacının dokuz ay önce Kovid kısıtlamalarına aykırı davrandığı için Credit Suisse'den ayrılmıştı.

Financial News’in haberine göre Mediobanca’dan yapılan açıklamada Horta-Osório’nun bankanın stratejilerini yürümek amacıyla yönetici birimiyle birlikte çalışacağı belirtildi. Horta-Osório’nun özellikle kurumsal ve yatırım bankacılığı eş başkanları Francisco Bachiller ve Giuseppe Baldelli ile birimin genişletilmesi üzerinde çalışmaya odaklanacağı açıklandı.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre Horta-Osório Credit Suisse yönetimine Greensill ve Archegos Capital gibi skandalların etkili olduğu bir dönemde getirilmişti. Horta-Osório sadece Archegos krizinden 5,5 milyar dolarlık kayba uğrayan bankayı sakin sulara geri döndürmekle görevlendirilmişti. Horta-Osório eski genel müdür Tidjane Thiam'ın ayrılmasına yol açan bir casusluk skandalından bir yıl sonra nisan ayında göreve gelmişti.

Portekizli bankacı Kasım ayında Credit Suisse için yeni bir strateji açıkladıktan kısa bir süre sonra istifa etti. Bankacının Avrupa Futbol Şampiyonası ve Wimbledon da dahil olmak üzere çok sayıda spor etkinliğine katıldığı, Kovid-19 kısıtlamalarını ihlal ettiği ortaya çıktı ve bu sebeple Ocak ayında istifasını sundu.

Horta-Osório, 2011 yılında Lloyds Banking Group'un başına geçen saygın bir bankacıydı. 2008 Küresel Finans Krizi sırasında İngiltere hükümeti tarafından kurtarılan bankayı on yıl boyunca onu güvenliğ- limanlara çekmeyi başardı. Bankacı ayrıca Citigroup ve Goldman Sachs'ta çalıştı ve İspanyol bankası Santander'in İngiltere operasyonunu yönetti.

Mediobanca CEO'su Alberto Nagel, yaptığı açıklamada şunları söyledi: "António'yu uzun yıllardır tanıyorum ve stratejik yeniden düşünme ve vites değişiklikleri yoluyla şirketlere liderlik etme konusundaki olağanüstü yeteneği ile üst düzey yönetici rollerindeki eşsiz deneyiminden ve seçkin sicilinden her zaman etkilendim."

Mayıs ayında Mediobanca, Deutsche Bank'tan Baldelli'yi, kurumsal ve yatırım bankacılığı birimini yeniden canlandırmak için daha geniş bir planın parçası olarak işe aldı.

Credit Suisse’in zirvesinde deprem

 

Uyuşturucu parası aklayan Credit Suisse’e şok ceza

 

Credit Suisse CEO’sundan ortaklık açıklaması

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)