BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans Kulisİki banka arasını mezurayla ölçtü----

İki banka arasını mezurayla ölçtü

İki banka arasını mezurayla ölçtü
28 Mayıs 2013 - 11:19 www.finansgundem.com

Financial Times gazetesi, Pazartesi Söyleşisi’ni Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin ile yaptı

Dün yayınlanan Daniel Dombey imzalı söyleşide, Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin’in 3.1 milyar dolarlık servetiyle Türkiye’nin en zengin 3’üncü ismi olduğu vurgulandı. Özyeğin, “Bazı şirketler yönetimiyle, bazı şirketler parasıyla öne çıkar. Parayı her zaman bulursunuz. İşte başarının anahtarı yönetimdir” dedi.
Hüsnü Özyeğin, söyleşide, Robert Kolej’i bitirdikten sonra, 1967 yılında, cebinde 572 dolarla ABD’de üniversite öğrenimi görmeye gittiğini, Oregon Devlet Üniversitesi’ndeki öğrenimi süresince tüm harcamalarını tek tek bir deftere not ettiğini anlattı.
Bu defteri hâlâ sakladığından bahseden Özyeğin, öğrencilik döneminde babasının döviz kontrolüne yakalanmamak için kendisine para gönderirken 20 dolarlık banknotları iki kartpostal arasına sakladığı bilgisini de paylaştı.
Kennedy’le üstü açık arabada...
ABD’de mühendislik eğitimi gören Özyeğin’in insan ilişkilerinde çok başarılı olduğunu aktaran FT, ilginç bir anı aktardı. Özyeğin, eski ABD Başkanı John F. Kennedy’nin kendisi gibi bir suikaste kurban giden kardeşi Senatör Robert F. Kennedy’yi Oregon Üniversitesi’nde bir konuşma yapmaya ikna ettiğini ve Senatör Kennedy’yle birlikte üstü açık makam otomobiliyle havaalanından üniversiteye kadar birlikte gittiğini anlattı. Özyeğin 1969’da ise Harvard İşletme Fakültesi’ne giden ikinci Türk oldu.
Banka arasını mezurayla ölçtü!
Özyeğin’in 1974 yılında Robert Kolej’den sınıf arkadaşı Mehmet Emin Karamehmet’le el sıkıştığını ve 32 yaşında Pamukbank’ın Genel Müdürü olduğunu hatırlatan FT, Özyeğin’in o dönemdeki bankacılık ortamına ilişkin anılarını sordu. Özyeğin o dönemde iki banka şubesi arasında 3 kilometre mesafe bulunma zorunluluğu olduğunu belirterek, bir Pamukbank şubesi açmak için izin aldıklarında rakip bir bankanın mezurayla mesafeyi ölçüp 3 kilometre kuralını öne sürerek hemen şikâyette bulunduğunu anlattı.
Özyeğin’in 1987 yılında kurduğu Finansbank’ı 2006 yılında Yunanlılara 2.7 milyar dolara satarak Türkiye’nin en zengin isimlerinden birisi haline geldiğini kaydeden FT, Özyeğin’in yatırım formülünü, “Küçük başla, etrafını tanı” şeklinde aktardı.
Söyleşi kebapçıda devam etti
Özyeğin’in çok büyük önem verdiği Özyeğin Üniversitesi’ne 250 milyon dolar yatırdığını yazan FT, buradaki 2800 öğrencinin yarısından fazlasının burslu okuduğunu belirtti. FT muhabiri üniversiteyi birlikte gezdiği Özyeğin’in kendisinden ricada bulunan bir grup öğrencinin doğumgünü kutlamasına katılarak ‘Mutlu Yıllar’ şarkısını söylediğini de yazdı.
Özyeğin, “Birçok iş doğar ve ölür. Ancak bir üniversitenin sonsuza dek yaşaması lazım” dedi.
FT muhabirini röportaj sırasında kebap yemeğe de götüren Özyeğin, sık sık gittiği lokanta için, “Bu restoran bazı küçük bankalardan çok kazanıyordur. Yoksa nerede 35 TL’ye bu kadar iyi yersiniz?” yorumunda bulundu. FT muhabiri ise uygun fiyatlı restoranın kendisini etkilemek için seçilmiş olabileceği yorumunu haberinde paylaştı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)