BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisEY’nin finans başkanı istifa etti----

EY’nin finans başkanı istifa etti

EY’nin finans başkanı istifa etti
09 Ekim 2023 - 11:12 www.finansgundem.com

EY’de dev bölünme planının başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından yeni bir üst düzey istifa geldi. Bölünme sonrası mali denetim koluna CFO olma hedefiyle firmaya 6 ay önce katılan Jamie Miller istifa etti.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünyanın en büyük dört mali denetim firmasından biri olan Ernst & Young’ın (EY) dev bölünme planının çöküşü şirketin üst düzey yönetimini sarsmaya devam ediyor. Ocak ayında EY’nin Küresel Finans Direktörü olarak atanan Jamie Miller altı aylık kısa bir serüvenin ardından ‘Big Four’ muhasebe firmasından ayrıldı.

Financial Times’ın haberine göre, emtia ticaret şirketi Cargill’den EY’ye transfer olan kıdemli finans yöneticisi mali denetim firmasının bölünme planının gerçekleşmesi halinde EY’nin danışmanlık işletmesinin finans direktörü (CFO) olacaktı.

Habere göre Miller istifasını haziran ayında EY’nin bölünme planını iptal etmesinden sadece birkaç hafta sonra geldi.

Miller konuyla ilgili açıklamasında, “EY’nin bir faaliyeti gerçekleştirmesine yardımcı olmak için organizasyona katıldım. Bu durumun masadan kalkmasından sonra diğer fırsatları takip etmek için ayrıldı. EY saygın liderleri olan olağanüstü bir kuruluş ve bu yolculuklarının bir parçası olmaktan gurur duyuyorum” dedi.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, EY mali denetim ve danışmanlık işletmelerini iki ayrı firma olarak bölme planı için bir yıldan biraz fazla bir sürede 600 milyon dolar harcadı. EY yöneticileri firmanın ikiye bölünerek her iki alanda da daha fazla büyüyeceğini savunuyordu. Zira EY danışmanlık birimi çıkar çatışması kuralları nedeniyle grubun denetim işletmesinin müşterilerine hizmet sağlayamıyor. İki şirketin ayrılması şu anda mali denetim müşterisi olan Google gibi dev teknoloji şirketleriyle danışmanlık hizmeti verebilmelerine imkan sağlayacaktı.

Ancak bölünme planı denetim biriminin bağımsız bir işletme olarak çok zayıf kalacağından endişe eden EY’nin ABD denetim liderlerinin muhalefeti nedeniyle iptal oldu.

Miller ise General Electric’ten (GE) sonra halka açık olmayan Cargill’de üç yıl geçirmesinin ardından CFO olarak yeniden halka açık pazarlarda bir şirketin zirvesinde yer alacaktı.

Başarılı Finans yöneticisi 14 yıl boyunca GE’nin finans alanında farklı pozisyonlarında görev aldı ve CFO pozisyonuna kadar yükseldi. GE’den ayrıldığı 2020 yılında 3,5 milyon dolar maaş ve 4,6 milyon dolarlık hisse senedi ikramiyesi ödendi. Miller kariyerinin ilk yıllarında ise EY’nin rakibi olan PwC’nin ortaklarından biriydi.

Miller EY’ye katılmasının sonrasında şirketin bölünme planına da dikkat çekerek, “herhangi bir sektörde on yılda bir görülebilecek dönüştürücü stratejilerden birinin bir parçası olabilmek için eşsiz bir fırsat” olduğunu söylemişti.

EY Küresel CEO'su Carmine Di Sibio, danışmanlığı denetimden ayırmanın diğer Big Four firmaları için de bir şablon haline geleceğini öngörmüştü ve EY’nin ilk hamleyi yapma avantajına sahip olduğunu söylemişti. PwC, Deloitte ve KPMG'nin liderleri ise bölünme planını takip etmek için hiçbir neden görmediklerini açıklamışlardı.

Di Sibio, bağımsız danışmanlık şirketinin CEO'su olmaya hazırlanıyordu. Planın başarısız olmasının ardından, haziran ayında önümüzdeki yaz emekli olacağını ve onun yerini almak için altı üst düzey yöneticinin rekabetinin devam ettiğini söyledi.

EY’nin Londra’daki Başkan Yardımcısı Alisdair Mann, Miller’ın ayrılmasından bu yana finans direktörü rolüne devam etti.

EY’yi ‘Everest’ fiyaskosundan kurtaracak isim

 

‘Everest’in altında kalan CEO görevi bırakıyor

 

EY’nin ‘Everest Projesi’ ölü doğdu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)