BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisEY’nin bölünme planı sonbahara sarktı----

EY’nin bölünme planı sonbahara sarktı

EY’nin bölünme planı sonbahara sarktı
01 Eylül 2022 - 14:04 www.finansgundem.com

Big Four denetim firması EY’nin denetim ve danışmanlık işletmeleri olarak bölünmesi pazarlıkları tüm hızıyla devam ediyor. Şirket bu bölünmeyle iki işletmenin olası çıkar çatışmalarını önlemeyi hedefliyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünyanın en büyük dört mali denetim firmasından (Big Four) biri olan Ernst & Young’ın (EY) bölüneceği konusundaki tartışmalar finans dünyasını meşgul etmeye devam ediyor. Financial News’in haberine göre EY’nin denetim ve danışmanlık olarak iki kola ayrılma konusunda üst düzey görüşmeler sonbaharda da devam edecek. Görüşmeler sırasında ağustos ayı sonuna kadar görüşmelerin karara bağlanması bekleniyordu.

Habere göre görüşmelere katılan ve ismi açıklanmayan bir yetkili bölünme konusuna ilişkin yaptığı açıklamada, “Konu üzerinde çalışmaya devam ediyoruz. Ancak sonuca vardığımızda bir sonuca ulaşmış olacağız” diyerek görüşmelerin ucunun açık olduğu sinyalini verdi.

EY İngiltere sözcüsü ise, “Çok sayıda hareketli parça içeren oldukça karmaşık bir işlem, şirket içi tartışmalar devam etmektedir. Ortaklar için net bir öneriye ulaşana kadar tartışmaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, EY 26 Mayıs tarihli açıklamasında denetim ve danışmanlık işletmelerini iki ayrı şirkete bölme hedefini doğrulamıştı. EY’nin bu hedefi dünya çapındaki piyasa düzenleyicisi kurumların Big Four firmalarındaki potansiyel çıkar çatışmalarını incelediği dönemde ortaya atıldı. Olası bir bölünmenin gerçekleşmesi halinde bu yeni iş modelinin dünya çapında denetim şirketlerine ilişkin standartları değiştirebileceği öngörülüyor.

Wall Street Journal’ın haberine göre EY’nin Küresel Başkanı ve CEO’su Carmine Di Sibio Temmuz ayında ortaklarına firmanın 30 Haziran itibariyle yıllık 45 milyar doların üzerinde getiri kaydettiğini açıkladı. Raporda firmanın bölünmeyi gerçekleştirmesi halinde 10 milyar dolarlık getiri elde edilmesinin umulduğu belirtildi.

Financial News haberine göre söz konusu açıklamadan bu yana EY kaynakları bölünme kararının açıklanmasının bir ay kadar yakın bir sürede olabileceğini belirtiyordu. Ancak planlanan takvim firmanın emeklilik yükümlülükleri ve Wirecard ve NMC Health gibi denetim skandalları nedeniyle milyarlarca sterlinlik tazminat taleplerinden kaynaklanan olası maliyeler sebebiyle ileriye doğru kaydı.

Konuyla ilgili bilgisi olan bir yönetici şirketin bölünmesine ilişkin açıklamasında, “Zamanı gelince olacak olan gerçekleşecek. Herkesin bir şekilde aynı noktada buluştuğundan emin olmalısınız. Bu oldukça uzun bir süreç” ifadelerine yer verdi.

Temmuz ayında EY’nin İngiltere ortakları Londra’daki ünlü bir beş yıldızlı bir otelde buluşarak konuyla ilgili üst düzey bilgilendirme sağlamıştı. EY'nin Küresel Başkanı ve CEO'su Carmine Di Sibio ve EY Kıdemli Ortağı Hywel Ball da dahil olmak üzere İngiltere firmasının üst düzey ortakları video konferans aracılığıyla bir araya getirilen ortaklara sunum yapmıştı.

Sunumda firmanın bölünmesi ve EY’nin danışmanlık koluna sağlayacağı faydalar dile getirildi. Olası bir bölünmenin faydaları arasında şirketin danışmanlık kolunun denetim koluyla çelişmeden teknoloji devleriyle birlikte çalışmasına imkan sağlayabileceği ve ortaklara ödenebilecek miktarların artırılabileceği gösterildi.

Firmanın çalışanları ve eski ortakları ise, bölünmenin ayrıntılarının çoğunun henüz net olmadığını, ortaklara yapılacak ödemeler, ortakların yeni hisselerini ne zaman nakde çevirebilecekleri ve firmanın farklı bölümlerinin bölünmeden sonra hangi bölümde yer alacağı gibi konularda soru işaretleri olduğunu belirtiyor.

Bir bölünmenin gerçekleştirilmesi yönünde bir karar alınırsa, EY'nin üye firmalarının her birindeki ortaklar, anlaşmanın onaylanıp onaylanmayacağı konusunda oy kullanacak. Firmanın ABD ve İngiltere ortaklıklarının ilk önce oy kullanması bekleniyor.

Mali denetim alanında kuralları değiştirecek adım

 

'Büyük İstifa’ya CEO’lar da katılıyor

 

PwC’de düşük standardın faturası ağır oldu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)