BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisPwC’de düşük standardın faturası ağır oldu----

PwC’de düşük standardın faturası ağır oldu

PwC’de düşük standardın faturası ağır oldu
09 Ağustos 2022 - 12:29 www.finansgundem.com

Big Four devi PwC, bir telekomünikasyon şirketinin mali denetimindeki başarısızlıkları sebebiyle 2,5 milyon sterlin tazminat cezasına mahkûm edildi

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünyanın en büyük 4 mali denetim firmasından (Big Four) biri olan PwC, telekomünikasyon şirketi BT’nin İtalya birimindeki büyük yolsuzluk skandalı sebebiyle 2,5 milyon sterlin tazminat cezası aldı. PwC 2016 yılında gerçekleşen skandalı zamanında fark edemediği gerekçesiyle suçlanıyor.

Financial News’in haberine göre telekomünikasyon şirketi 2016 yılında İtalya işletmesindeki yolsuzluğu ortaya çıkardı. Skandal sebebiyle 2017 yılındaki finansal tablolarında 513 milyon sterlinlik düzeltme yapmak zorunda kaldı.

İngiltere Finansal Raporlama Konseyi, (FRC) PwC’nin 2017 denetimi sırasında BT’nin düzenlemelerini gereken şüphecilikle incelemediğini ve çalışmalarını yeterince belgelemediğini tespit etti. Denetim firması bu sebeple 2,5 milyon sterlinlik tazminata mahkûm edildi.

PwC’nin cezası firmanın yetkili makamlarla iş birliği sayesinde 1,75 milyon sterline düşürüldü. PwC’nin Eski Ortağı Richart Hughes’ın 60 bin sterlinlik cezası da 42 bin sterline indirildi.

Big Four devinen yapılan açıklamada, “Bu denetimin bazı yönlerinin gereken standartlara uymadığı için üzgünüz” denildi.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, PwC Denetim Ortağı Hughes, LinkedIn profiline göre Temmuz ayında firmadan emekli oldu. Hughes konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı.

FRC, BT'nin 2017 hesaplarındaki düzenlemelerin gerçeğe aykırı ifadeler olmadığını veya PwC'nin kasıtlı, aldatıcı veya umursamazlık içeren bir tavır görülmediğini açıkladı.

Düzenleyici kuruluş ayrıca PwC’nin BT’nin 2015 ve 2016 denetimleriyle ilgili soruşturmalarda firmaya karşı herhangi bir işlem yapmadı. FRC, Haziran ayında yaptığı açıklamada, inşaat şirketleri Kier Group ve Galliford Try firmalarının başarısız denetimleri nedeniyle PwC'ye 8 milyon sterlinden fazla para cezasına çarptırıldığını açıklamıştı.

İngiltere'nin enflasyon hedeflemesinden vazgeçmesi felaket olur

 

Enflasyon sülük gibi üzerimize yapışacak

 

Deloitte’a 2 milyon sterlin para cezası

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)