BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinEnflasyon aşkı öldürüyor----

Enflasyon aşkı öldürüyor

Enflasyon aşkı öldürüyor
22 Temmuz 2022 - 16:27 www.finansgundem.com

Yükselen enflasyon ruh eşini arayan yalnızların buluşma maliyetlerini de yükseltti. Fiyatların artmasıyla yalnızlar da buluşmalar için daha az para ödemenin yollarını arıyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Her ne kadar aşkın para ile satın alınamayacağı yönündeki sözler yaygın olsa da enflasyonun yükselişi ikili ilişkilerin de olumsuz etkilenmesine sebep oluyor. ABD’de son kırk yılın en yüksek seviyesine ulaşan enflasyon çiftlerin tanışmak için planlayacağı romantik bir akşam yemeğinin fiyatlarını da olağanüstü derecede yükseltti.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre ABD’de tüketici fiyat endeksinin gıda kategorisi geçtiğimiz yılın Haziran ayına göre %7,7 oranında arttı. Kusursuz servis yapan restoranlardaki fiyatlar %8,9 oranında yükseldi. Buluşmalarında alkollü içecekleri tercih edenler içinse fiyatların ek olarak %4 arttığı görülüyor.

Bloomberg’ün haberine göre yeni bir ilişki arayanlar için söz konusu fiyat artışları büyük bir külfet oluşturuyor. Popüler çöpçatanlık uygulaması Hinge'deki 3.000 kullanıcının neredeyse %41'i, bir yıl öncesine kıyasladıklarında artık buluşmaların maliyetiyle daha fazla ilgilendiklerini belirtiyor. Araştırmada Z kuşağı katılımcılarının baskıyı hissetme ihtimalinin daha yüksek olduğunu da ortaya kondu.

Habere göre ABD’nin Oklahoma eyaletinden 27 yaşındaki Emily Derby romantik bir buluşmanın maliyetinin geçtiğimiz yıla göre ayda 200 dolardan 400 dolara fırlayarak iki katına çıktığını belirtiyor. Derby “Biriyle buluşmak için araba kullanmayı, alışveriş yapmayı, yemek yemeyi ve eve geri dönmeyi hesaba kattığınızda, tek bir randevu bile kolayca 100 dolar olabilir” dedi.

Maliyetlerin yükselmesiyle birlikte birçok yalnız birey geri adım atmaya başlıyor ve kiminle buluşacakları konusunda daha seçici olmayı tercih ediyor. Diğerleri ise ruh ikizini arama hedefini topyekûn durduruyor. Bir diğer çöpçatanlık sitesi OKCupid’in verilerine göre 70 bin kullanıcının %34’ü enflasyonun aşk hayalarını etkilediğini belirtiyor.

ABD’nin Philadelphia eyaletinden 25 yaşındaki Seth Rosenberg, “2020 sonbaharında, maliyetleri gerçekten düşünmeden randevuya gidebiliyordum. Şimdiyse, heyecanlanmak çok daha zor. Çünkü bir randevu kötü gittiyse, 50 ila 100 dolar arasında içeri girdiniz demektir” ifadelerine yer verdi.


Aşk ve Para

Hala romantik bir ilişki arayanlarınsa aklında hem aşk hem de para var. New York Şehri merkezli çöpçatanlık koçu Amy Nobile dört aylık programlar için 15 bin dolar ödeyen en yüksek gelirli müşterilerinin dahi randevu ücretlerini yarıya indirmeye çalıştığını söyledi. Genellikle bir randevuda 150 dolara kadar harcayan müşterilerse 75 dolar veya daha azı ile kurtulup kurtulamayacağını değerlendiriyor.

Nobile konuyla ilgili açıklamasında, “İnsanlar fiyatların yükseldiğini hissediyor. Uzun süredir partner arayışında olanlarsa randevularındaki para akışını gerçek anlamda kontrol etmek zorunda hissediyor” ifadelerine yer verdi.

Hinge’in İlişki Bilimi Yöneticisi Logan Ury sonuç olarak insanların daha ucuz seçenekler arayışına gittiğini belirtiyor.

Ury ucuza kapatılan bir randevunun kötü bir şey anlamına gelmediğini de söyledi. Zira pandemi dönemi pandemi dönemindeki buluşmalar insanları farklı randevu fikirleri konusunda daha açık fikirli hale getirdi ve Ury bu sürecin “yaratıcı randevuların rönesansına” yol açtığını belirtiyor. Manzaralı bir noktada çizim yapmak, bir doğal parkta piknik veya ev yapımı malzemeler satın almak için bir çiftçi pazarını ziyaret etmek yeni nesil randevu fikirlerinden sadece birkaçı.

Daha geleneksel bir akşam yemeğini tercih edenler için, faturayı kimin ödemesi gerektiği konusunda gerginlikler artıyor.

Nobile, genellikle erkek müşterilerine bir ilişkinin "kur yapma" aşamasında maliyetleri üstlenmelerini tavsiye ettiğini söyledi. Ancak ilişki uzmanı şimdilerde ise şehirlerdeki ve gelir gruplarındaki erkeklerin randevularda Alman hesabı tercih etmeyi daha çok tercih ettiğini söyledi. Nobile kadın müşterilerini ise bu yeni norma hazırlıyor.

Nobile, "Müşterilere centilmenliğin hala hayatta olduğunu sadece artık para dışında tezahür ediyor olabileceğini söylüyorum. Gerçekten önemli olan o küçük ortak nezaketleri arıyorsunuz. Ve şu anda, para sadece biraz farklı bir konuya dönüştü" ifadelerine yer verdi.

İlişkilerde aranan hedef değişiyor

Gelir konusunda sorun yaşayan Amerikalılar enflasyonu hissettikçe finansal açıdan daha rahat birini bulmak daha cazip bir nitelik haline geliyor. Bütçelerini koruduklarını söyleyen OkCupid üyeleri, son üç ayda mali zorluklar çektiklerini söyleyenlere göre %16 daha fazla eşleşme ve %7 daha fazla beğeni aldı.

Finansman konusundaki bu artan ilgi, birçok insanın ilk buluşma kadar erken bir zamanda bile kariyer ve para hakkında konuşmasına neden oluyor. Bu yeni buluşma trendinde eşleşenler potansiyel bir ilişkide tüm beklentilerini önceden anlatıyor. Ancak uzmanlara göre bazı insanlar için erkenden para konusunun konuşulması romantizmin ölmesi anlamına gelebilir.

CEO ödemeleri işçi maaşlarını 324’e katladı

 

Fransızlara 'enflasyon' desteği geliyor

 

En yüksek asgari ücret Lüksemburg ve Belçika’da

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)