BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinBu kişiler sabahları tamamen dayak yemiş gibi yorgun argın kalkıyor!----

Bu kişiler sabahları tamamen dayak yemiş gibi yorgun argın kalkıyor!

Bu kişiler sabahları tamamen dayak yemiş gibi yorgun argın kalkıyor!
29 Nisan 2024 - 14:10 www.finansgundem.com

Ankara Etlik Şehir Hastanesi'nde geçen yıl açılan Uyku Bozuklukları Merkezi'ne 1 yılda 2 bin 500 kişi başvurdu.


Uyku Bozuklukları Merkezi’ne 2023 yılında 2 bin 500 kişi uyku problemleri nedeniyle başvuruda bulundu. Bunlardan 3'te 1’i 'ağır hasta' kategorisinde değerlendirilerek, tedaviye başlandı. Etlik Şehir Hastanesi Göğüs Hastalıkları Kliniği Uyku Bozuklukları Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. Hikmet Fırat, uyku aknesinin kaynaklandığı sebebin çok fazla olduğunu belirterek, "Erkekte özellikle 40 yaş üzerinde, kadınlarda ise menopozdan sonra daha sık görülüyor. Ama genç yaştaki hastalarımız da var.

Burada kilonun çok büyük etkisi var. Kilosu fazla olan kişilerde bu hastalığın görülme sıklığı çok daha fazla. Bu hastaların gece boyunca 100-200-500 kere yani çok sayıda nefesi duruyor horlamayla birlikte. Nefes durması sonucunda da oksijenleri düşüyor. Bütün gece boyunca organlarına oksijen az gidiyor. Ve sık sık uyanmalarından dolayı derin uykuya geçemiyorlar ve bu kişiler sabahları tamamen dayak yemiş gibi yorgun argın kalkıyorlar. Tedavi yöntemlerinde önce bir uyku testi yapıp tanı koymamız gerekiyor. Bu tanı sonucuna göre de hastalığın ağırlığını belirliyoruz. Bu ağırlığa göre de hastayı ameliyata gönderebiliyoruz veya ‘ağız içi aparat’ dediğimiz bir tedavi yöntemimiz var. Daha ağır hastalarımıza ise ‘pap tedavisi’ dediğimiz, halk arasında ‘maske tedavisi’ denilen cihaz tedavi yöntemini öneriyoruz. Ve bunları geceleri uykularında kullanıyorlar" diye konuştu.

'3'TE BİRİ AĞIR'

Prof. Dr. Fırat, 2023 yılında 2 bin 500 hastanın tedavi gördüğünü söyleyerek, "Bunların 3'te biri ağır çıktı. Yani 800 hastamızın gece uykuda nefeslerinin durma sayıları çok çıktı. Biz saatte bir indekse bakarak söyleriz bunu. Eğer saatte, nefes durma sayısı 30’un üzerindeyse ve 6-7 saatlik bir periyotta 200-300-400 kere durmuşsa 'ileri derece şiddetli uyku apnesi hastası' diyoruz. Bunun altındaki rakamlar orta ve hafif gruba giriyor. Kalan 1600 kişinin yarısında ise yan, 800'ünde hafif ve orta şiddetli hastalık çıktı. Bunların da öncelikle anatomik bir bozuklukları varsa KBB bölümünde ameliyata yönlendirdik veya 'ağız içi aparat' dediğimiz diş hekimlerinin yaptığı bir aparat var, onla tedaviye yönlendirdik. Kalan 'normal sınırda' dediğimiz hastaları ise 3’te bir gruba alarak taburcu ettik. Eğer ağır hastalarda akşamları yatarken pap cihazı kullanılırsa yüzde 100 çözüm alıyoruz düzenli kullanımda" ifadelerini kullandı.

Araştırma: İşte sağlıklı bir beyin için gereken uyku süresi!

 

Uyku apnesi tanısı alanların ehliyet alamayacağı iddiası

 

Uykusuzluğun bedene etkisi yapay zeka ile kanıtlandı!

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.29 Nisan 2024 15:04

    UZUN SÜRE SIRT ÜSTÜ YATILMASI KALBİN TEKLEMESİNE/DURMASINA NEDEN OLABİLİR İYİ/KALİTELİ UYKU İÇİN SAĞA SOLA DÖNÜŞÜMLÜ YATILMALI METABOLİZMANIN YAVAŞLAMASI İÇİN EL KOL YÜZ SOĞUK/ÇEŞME SUYLA YIKANMALI YATILAN ORTAM SICAK OLMAMALI-UYANILDIĞINDA GÜNDÜZÜN YÜKSEK TEMPOSUNA HAZIRLIK İÇİN METABOLİZMAYI HIZLANDIRACAK HAFİF EGZERSİZ HAREKETLERİ YAPILMALI EL YÜZ 30-35 DERECE CİVARI GÜNÜN EN KUVVETLİ YEMEĞİ YENİLMELİ (SABAH-AKŞAM 10 SAAT ARAYLA YEMEK YENİLMELİ YATMADAN 2 SAAT ÖNCE YOĞURT/PEYNİRLİ HAFİF YEMEK)