BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFransızlara 'enflasyon' desteği geliyor----

Fransızlara 'enflasyon' desteği geliyor

Fransızlara 'enflasyon' desteği geliyor
22 Temmuz 2022 - 13:11 www.finansgundem.com

Fransa'da parlamento, hayat pahalılığıyla mücadeleye yönelik yasa tasarısını dün gece geç saatlerde 116'ya karşı 341 oyla kabul etti.

Fransa hükümeti, Ulusal Meclis’in emeklilik maaşlarını artıracak ve kira artışlarını askıya alacak yasa tasarısını kabul etmesiyle, yükselen enflasyona karşı hane halkı alım gücünü kuvvetlendirmeye yönelik bir adım attı.

Tasarı 116’ya 341 oyla kabul edilirken merkez sağ Les Republicains ve aşırı sağ National Rally üyelerinin desteğini aldı, fakat Nupes vekilleri yasanın aleyhinde oy kullandı.

Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un geçen seçimlerde mutlak çoğunluğu kaybetmesinin ardından partiler arasında uzalaşmaya varma becerisinin ilk kez sınandığı tasarı, bundan sonra merkez sağ parti olan Les Republicains’ın çoğunlukta olduğu üst meclis olan senatoya gidecek.

Ücret ve yemek kuponlarına zam

Tasarı aynı zamanda kamu çalışanlarına ücret artışı ve yemek kuponlarını yanı sıra, şirketlerin çalışanlarına daha yüksek, vergisiz ikramiye ödemesi yapmasını sağlayacak bir mekanizmayayı da içeriyor.

Tasarının bütçeye maliyetinin 20 milyar euro civarında olması bekleniyor.

Hayat pahalılığı artıyor

Ukrayna’nın işgaliyle artan enerji fiyatlarının tırmandırdığı hayat pahalılığı ile mücadele etmek Macron’un en önemli seçim vaatlerinden biriydi. Fransa’da enflasyon geçen ay diğer euro bölgesi ülkelerine paralel olarak yüzde 6,5 seviyesinde gerçekleşti.

Tasarının dün gece geç saatlerde mecliste kabul edilmesinden önce soldaki ana muhalefet ittifakı Nupes’un vekilleri saatler süren müzakerelerde hükümeti, yeterince kapsamlı önlemler almadığı yönünde eleştirdi.

Fransız hükümeti büyüme tahminlerini düşürdü

 

Rusya Fransız diplomatı "istenmeyen kişi" ilan etti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)