BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans Kulis‘Dolandırıcı milyarder’ davasında JPMorgan detayı----

‘Dolandırıcı milyarder’ davasında JPMorgan detayı

‘Dolandırıcı milyarder’ davasında JPMorgan detayı
28 Eylül 2023 - 14:29 www.finansgundem.com

Eylül ayı başında finans dünyanın gündemine oturan John Paulson davasına JPMorgan da dahil edildi. Paulson’ın ortağını 17 milyon dolar dolandırdığı iddia edilen davada JPMorgan da sanıklar arasına eklendi

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Milyarder John Paulson’a ilişkin dolandırıcılık iddialarına Wall Street’in en büyük bankası da dahil oldu. Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre Paulson bu ay içerisinde Porto Riko’daki ortağı Fahad Ghaffar tarafından dolandırıcılık suçlamalarıyla dava edilmişti. Paulson’ın ortağı 17 milyon dolarlık yatırım üzerinden aldatıldığını iddia etmişti.

Bloomberg’ün haberine göre, Ghaffar çarşamba günü Porto Riko’daki federal mahkemedeki dava dilekçesine JPMorgan Trust’ın Delaware şubesini de ekleyen bir güncelleme yaptı. Ghaffar, Paulson tarafından JPMorgan’a ait olan adadaki lüks bir otomobil bayisine yatırım yapma konusunda kandırıldığını iddia ediyor. Davacı ortak, Paulson’ın mütevelli olarak hareket eden JPMorgan’ın güvenini kullandığını ve dev bankanın tröstünün de dolandırıcılık faaliyetinden sorumlu olduğunu iddia etti.

Davaya göre Paulson, Şubat 2022’de Ghaffar’dan bayilik ve emlak şirketinde %50 mülkiyet hakkı sağlayacak dönüştürülebilir bir şirket tahviline yatırmasını istedi. Paulson’un aile yatırım firması her iki şirketi de 103 milyon dolara satın almıştı. Ghaffar satın aldığı şirket tahvilinin kendisine hiçbir zaman verilmediğini ve ağustos ayında görevinden alınana kadar bayilik firmasının CEO’su olarak hiçbir ücret almadan çalıştığını iddia ediyor.

JPMorgan konuyla ilgili açıklama yapmadı. Paulson’ın avukatı ise Ghaffarın suçlamalarının ‘anlamsız’ olduğunu ve Paulson’ın iş ilişkisini sonlandırılmasına misilleme olarak yapıldığını söyledi.

Yenilenen dava dilekçesinde Ghaffar Porto Riko varlıklarına sahip olan JPMorgan Trust varlıklarının Paulson’a aile yatırım firması Paulson 2009 Family Trust’a ait olduğunu sandığını söyledi. Söz konusu aile yatırım firması aynı zamanda Paulson’un eski eşinin New York’taki bir diğer davada, boşanma sürecinde milyarlarca dolarlık varlığı eşinden kaçırmak için kullandığını iddia ettiği üç tröstten biri.

Geçtiğimiz hafta milyarderin eski eşi Jenica Paulson, John Paulson’ın Porto Riko’daki işlemlerinde milyarderin bireysel hesabındaki milyonlarca doları 2009 Family Trust aracılığıyla kaçırdığını iddia ederek dava açtı. Eski eşin avukatı 6 Eylül tarihinde Ghaffar’ın verdiği orijinal dava dilekçesi sayesinde konunun daha detaylı incelenmesine imkan sağlandığını söyledi.

Milyarderin avukatı uygunsuz işlemlerle ilgili tüm iddiaları reddetti. JPMorgan Jenica Paulson’ın davasında da sanık olarak yer alıyor.

Milyarder yatırımcıya ortağından şok suçlama

 

Levi’s CEO’su: En büyük pişmanlığım yanlış insanları geç kovmaktı

 

CEO çalışanlarına zam yapmak için maaşından kesti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)