BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisMilyarder yatırımcıya ortağından şok suçlama----

Milyarder yatırımcıya ortağından şok suçlama

Milyarder yatırımcıya ortağından şok suçlama
07 Eylül 2023 - 16:16 www.finansgundem.com

Porto Rico’daki yatırımlarıyla tanınan milyarder John Paulson ortağı tarafından dolandırıcılıkla suçlanıyor. İddialara göre Paulson şirketine CEO olarak atadığı ortağını 16 ay boyunca sahte bir dönüştürülebilir tahvil senedi vaadiyle dolandırdı.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Hedge fonu milyarderi John Paulson uzun yıllardır Porto Riko’da iş ortağı olan Fahad Ghaffar tarafından dolandırıcılık suçlamasıyla dava edildi. Ghaffar, hedge fonu milyarderinin kendisini adadaki lüks bir otomobil bayisine 17 milyon dolar yatırım yapmaya ikna etmek için sahte bilgiler sunduğunu belirtiyor.

Bloomberg’ün haberine göre Porto Riko’nun federal mahkemesine çarşamba günü başvuruda bulunan Ghaffar, Paulson’ın neden olduğu zarardan dolayı 50 milyon doları aşan bir tazminat isteminde bulundu. Ghaffar, Paulson’ın Şubat 2022’de aile tröstünden 103 milyon dolara satın aldığı F40 isimli otomobil bayisinden Ghaffar’a %50’lik sahiplik sağlayacak dönüştürülebilir bir tahvil senedi sağlayacağını söylediğini iddia etti.

Ghaffar kendisinden sağlanan paranın şirkete entegre edilmesine rağmen söz konusu tahvil senedinin kendisine hiçbir zaman verilmediğini iddia ediyor. Ghaffar ayrıca F40’ın CEO’luğunu yaptığını ve tahvil senedinde vadedilen şartlara dayanarak ücretsiz çalıştığını söyledi. Ghaffar Paulson’un ağustos ayında gönderdiği bir e-postada kendisini F40’daki görevinden çıkardığını da sözlerine ekledi.

Ghaffar dava dilekçesinde, “"Paulson'ın dönüştürülebilir tahvil hakkındaki yanıltıcı açıklamaları, özellikle de dönüştürülebilir tahvil belgelerini teslim etme sözü olmasaydı, Ghaffar dönüştürülebilir tahvili satın almaz ve 17 milyon dolarlık yatırım yapmazdı. Paulson'ın dönüştürülebilir tahville ilgili yanıltıcı beyanları olmasaydı, Ghaffar F40'ın kârını artırmak için Paulson lehine özveriyle çalışmazdı” ifadelerine yer verildi.

Paulson’ın firması iddiaları ‘temelsiz’ olarak nitelendirdi ve reddetti. Paulson tarafından bir sözcü firmanın Ghaffar’ın eylemleri hakkında bir şirket içi soruşturma yürütüldüğünü ve kendi şikayetlerini sunmayı planladıklarını söyledi.

Davasında Ghaffar, Paulson'ın yatırımını geri almayı talep ettiğini iddia ediyor ve bu talebin Paulson'ın Porto Riko konusunda "çekingen" hale geldiği için olduğunu ileri sürüyor. Bu durum, Paulson için bir ayrılık niteliği taşıyor. Zira Paulson, ABD toprağı olan Porto Riko'daki oteller ve diğer işlere yoğun yatırım yapmış ve bir dönem Porto Riko'nun "Karayipler'in Singapur'u" haline geleceğini öngörmüştü.

Ghaffar, yatırımlarının çoğunda Paulson'un yanında yer aldı. Ghaffar'ın kişisel web sitesine göre, ikisi Paulson'ın St. Regis Bahia Beach tatil beldesini satın almak için sözleşme yaptığı 2013 yılında tanıştı.

Ghaffar, internet sitesinde "Paulson'un finansal desteği ve Fahad'ın operasyonel becerileriyle, St. Regis faaliyetlerindeki ekonomisini önemli ölçüde geliştirdiler" diyor. Paulson ise Porto Riko'nun 2023'te 1 milyar dolarlık geliri aşacağını söyleyerek devam eden ortaklıklarını övüyor.

Ghaffar dava dilekçesinde ise ortaklıkları için çok farklı bir ton kullanıyor. F40’taki görev süresine atıfta bulunan CEO, Paulson’ın Ghaffar’ı 16 aylık hizmetleri boyunca ‘istismar’ ettiğini, Ghaffar’ın hiçbir zaman üretilmeyen dönüştürülebilir bir tahvilin yalan beyanına dayalı olan şartlara uygun olarak hizmet verdiğini söyledi.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre 3 milyar dolarlık net serveti olan John Paulson New York merkezli yatırım firması Paulson & Co’nun da kurucusu. Finans alanındaki en önde gelen isimlerden biri olarak bilinen Paulson aynı zamanda Wall Street tarihinin en büyük servetlerinden birini yaratan isim olarak da tanınıyor. Hedge fonu yatırımcısı 2007 yılında kredi temettü swapları üzerinden subprime mortgage kredi piyasasına yaptığı karşıt yatırımla 4 milyar dolar kazanmıştı.

El Fayed'in 2 milyar dolarlık serveti miras kavgası çıkaracak

 

Dünya çapında sadece 6 Bitcoin milyarderi var

 

Milyarderlerin serveti ve sayısı gerilemeye başladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)