BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiMilyarderlerin serveti ve sayısı gerilemeye başladı----

Milyarderlerin serveti ve sayısı gerilemeye başladı

Milyarderlerin serveti ve sayısı gerilemeye başladı
06 Eylül 2023 - 09:31 www.finansgundem.com

Son yıllarda milyarderlerin hem serveti hem de sayısında düşüş yaşandı

FİNANSGUNDEM.COM/DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD başta olmak üzere gelişmiş ülkelerin piyasaya enjekte ettiği trilyonlarca dolar ve euroyu tekrar geri çekilme operasyonları ve normale dönüş milyarderlerin servetine de yansıdı. Küresel veri istihbarat firması Altrata'nın yeni bir raporuna göre normale dönüş, milyarderler kastında değişikliklere ve kazançların azalmasına neden oldu. Aslında hem sayıları hem de genel servetleri azaldı.

Altrata'nın araştırması, 2022 yılında dünyada milyarder sayısının 2021'e göre %3,5 düşüşle 3.194’e gerilediğini gösteriyor. Aynı kaynak, milyarderlerin toplam servetinin de 2022'de %5,5 düşüşle 13,1 trilyondan 11,1 trilyon dolara kadar düştüğünü açıkladı.

2022 yılının önemli bir kaybedeni ise net serveti 57 milyar azalan Jeff Bezos oldu. 10 Mart'ta Amazon hisselerindeki %38'lik düşüş nedeniyle Jeff Bezos’un serveti önemli oranda eridi. Küçük ama önemli bir düşüş de Elon Musk'ta görüldü ve 39 milyar dolar kaybederek Forbes listesine göre dünyanın en zenginleri sıralamasında liderliği kaybetti.

Aynı rapor, servetteki düşüşün sermaye piyasalarındaki gerilemeden kaynaklandığını, bunun da artan faiz oranlarına, enflasyona ve yatırımcıların artan ihtiyatlılığına yol açtığını ve milyarderlerin bile bundan kaçınmadığını açıklıyor. Buna göre Forbes dergisi, hem kamu piyasasını hem de özel piyasayı etkileyen siyasi ve sosyal çalkantılar nedeniyle bu tutarların üst üste ikinci yıldır azaldığını açıklıyor.

EN ZENGİNLER HANGİ ÜLKELERDE YAŞIYOR?

Yukarıdaki düşüşlere rağmen, Altrata'nın bulgularına göre New York, 2022'de 136 milyarderle ilk sırada. İkinci sırada 122 milyarderle Hong Kong ve 84 milyarderle San Francisco geliyor. 2022'de en çok milyarderin olduğu ülke 955 kişiyle ABD oldu. Onu 357 kişiyle Çin takip ederken, üçüncü sırada 173 milyarderle Almanya yer alıyor. Ancak milyarder sayısında en büyük düşüşün yaşandığı bölge Asya oldu; %7,1 düşüşle 835 kişiye geriledi. Latin Amerika ve Karayipler %3,4 düşüşle yalnızca 141 milyarderle ikinci en büyük darbeyi alırken, milyarder sayısının %2,3 düşüşle 1.011 kişiye düşmesiyle Kuzey Amerika üçüncü en büyük düşüş yaşayan bölge oldu.

Ünlü milyarder Fayed öldü... Gazozculuktan milyarderliğe

 

Milyarder teknoloji CEO’sundan esnek çalışmaya destek

 

Milyarderlerin arazi biriktirdiği gizemli proje!

 

Milyarderler neden bu kadar tuhaf davranıyor?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)