BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisCEO çalışanlarına zam yapmak için maaşından kesti----

CEO çalışanlarına zam yapmak için maaşından kesti

CEO çalışanlarına zam yapmak için maaşından kesti
22 Eylül 2023 - 17:55 www.finansgundem.com

Perakende firması Container Store’un CEO’su altı aylık maaşını %10 oranında düşürdü. Maaş kesintisinin sebebi ise CEO’nun şirketi zora sokmadan çalışan maaşlarına daha fazla ödeme yapabilme isteği

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD merkezli perakende firması Container Store yıl boyunca zorlu bir dönem geçirdi. Ancak Fortune’un haberine göre CEO Satish Malhotra sayesinde bu kriz döneminde bile bazı çalışanlar maaş zammı beklentisi taşıyabiliyor.

Habere göre, şirketin milyoner CEO’su Malhotra gönüllü olarak maaşını %10 düşürerek şirketin çalışan ödemelerini artırmasına katkı sağladı. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na yapılan bildirime göre CEO’nun altı aylık maaşı 925 bin dolardan 832.500 dolara geriledi.

Geçen yıl Malhotra’nın toplam ödemesi 2,57 milyon dolardı.

Çalışanlar için ortalama maaş artışının ne kadar olacağı ise netleştirilmedi.

Container Store’ın son çeyrek bilançosunda düzeltilmiş 10,1 milyon dolarlık net zarar görülüyor. Bu rakam bir yıl önceki aynı çeyrekte kaydedilen gelirin 20 milyon dolar aşağısında. Şirket mayıs ayında destek merkezi çalışanlarının %15’ini ve dağıtım merkezi ve mağazalardaki çalışanlarının %3’ünü işten çıkarmıştı. İşten çıkarmalardan etkilenenlerin tam sayısı ise açıklanmadı.

Maaş indiriminin bir parçası olarak CEO şirketin baş hukuk görevlisi aracılığıyla maaş indirimini sözleşmesinin ihlali olarak görmediğini ve geçici maaş kesintisi nedeniyle doğan şirketten ayrılma hakkından “iyi niyetle” feragat ettiğini belirten bir belgeyi imzaladı. Malhorta firmadan ayrılmayı tercih etmiş olsaydı taban maaşının iki katını içeren bir kıdem tazminatını almaya hak kazanacaktı.

Belge içerisinde kullanılan dil şirketin yeni bir lider arayışına başlaması için herhangi bir plan olmadığını da gösterdi.

Container Store Baş Hukuk Görevlisi Tasha Grinnell, “Şirkete yaptığınız katkılardan dolayı teşekkür ederiz. Liderliğinizle birlikte yolculuğumuza devam etmek için sabırsızlanıyoruz” açıklamasında bulundu.

Citi'den çalışanlarını korkutan işsizlik uyarısı

 

Intel'e 400 milyon dolar ceza!

 

Eski FTX CEO'su Sam Bankman-Fried'a kötü haber

 

Ünlü medya patronu Rupert Murdoch’tan istifa kararı

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)