BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÜnlü medya patronu Rupert Murdoch’tan istifa kararı----

Ünlü medya patronu Rupert Murdoch’tan istifa kararı

Ünlü medya patronu Rupert Murdoch’tan istifa kararı
22 Eylül 2023 - 08:10 www.finansgundem.com

Fox ve News Corp'un başkanlığını yürüten Murdoch istifa etti. Yerine oğlu geçecek.

92 yaşındaki medya patronu Rupert Murdoch, Avustralya’dan ABD’ye uzanan bir medya imparatorluğu kurduğu yetmiş yılı aşkın kariyerine son vererek, ABD'de en çok izlenen haber kanalı Fox Corp ve News Corp yönetim kurulu başkanlığından istifa ettiğini ve oğlu Lachlan Murdoch'ın her iki şirketin başına geçeceğini açıkladı.

Çalışanlarına gönderdiği bir duyuruda Murdoch, "farklı roller" üstlenmesi için "doğru zamanın geldiğini" söyledi. Murdoch, her iki şirketin onursal başkanı olacağını belirtti.

Lachlan, resmi olarak kasım ayında başkanlık görevine gelecek. Babası, 1996 yılında Fox News'u kurdu. Murdoch, birkaç ay önce Fox News ile News Corp'u birleştirme planından vazgeçmişti.

Yaptığı duyuruda Murdoch şu ifadeleri kullandı:

"Şirketlerimiz benim olduğum gibi çok sağlıklı. Fırsatlarımız ticari zorluklarımızın çok ötesinde. Gelecek yıllar konusunda iyimser olmak için çok fazla nedenimiz var. Ben kesinlikle öyleyim ve olanlara katılmak için burada olmayı planlıyorum."

BBCTürkçe'de yer alan habere göre, 22 yaşında gazeteciliğe başlayan Murdoch, o dönemde Avustralya'nın Adelaide kentinde iki gazeteden kısmi hisse aldı.

Murdoch sonraki yıllarda dünyanın en güçlü medya patronlarından biri haline geldi ve ABD merkezli Wall Street Journal ile İngiliz The Sun gibi medya kuruluşlarını yönetti.

Yaptığı açıklamada Murdoch, "Mesleki hayatım boyunca her gün haberler ve fikirlerle meşgul oldum ve bu değişmeyecek" dedi.

Medya patronu, "Gazeteleri dağıtan şoförlere, ofislerdeki temizlikçilere, asistanlara ve kameraların veya bilgisayarların arkasındaki yetenekli operatörlere" teşekkür etti.

Lachlan Murdoch kimdir?

Her iki şirketin de başkanlığını devralan Rupert Murdoch'un en büyük oğlu Lachlan, babasının "70 yıllık olağanüstü kariyerini" övdü.

Who Is Lachlan Murdoch, the New Head of Fox and News Corp Media Empire?
Lachlan yaptığı açıklamada, "Vizyonu, öncü ruhu, sarsılmaz kararlılığı ve kurduğu şirketlere ve etkilediği sayısız insana bıraktığı kalıcı miras için kendisine teşekkür ediyoruz" dedi.

Lachlan Murdoch daha önce Fox ve Nova Entertainment şirketlerinin yönetim kurulu başkanlığını yapmıştı.

Lachlan'ın, Fox'un bağımsız bir halka açık şirket haline gelmesine öncülük ettiği ve 21st Century Fox adlı Fox'un yan ürününe büyük ölçüde katkıda bulunduğu belirtiliyor.

1971 doğumlu Lachlan, Rupert'ın en büyük ikinci çocuğu.

Australian Financial Review'a göre, net serveti ise 2023 itibarıyla 3,3 milyar dolar civarında.

Rupert Murdoch’tan istifa kararı

 

Ünlü medya patronu Murdoch boşanıyor

 

Biden: Murdoch dünyanın en tehlikeli insanı

 

Savaşı 90 yaşındaki Rupert Murdoch kazandı

 

İngiltere'de eylemciler Murdoch gazetelerinin dağıtılmasını önledi

 

Medya devinde deprem! Baba Murdoch ile oğlunun arasına siyaset girdi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)