BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriDeFi’nin yükselişi düzenleyicilerin radarında----

DeFi’nin yükselişi düzenleyicilerin radarında

DeFi’nin yükselişi düzenleyicilerin radarında
10 Eylül 2021 - 15:47 www.finansgundem.com

Merkeziyetsizleştirilmiş finans (DeFi) uygulamaları yükselişe geçerken, düzenleyicilerin radarına takıldı. Alana yönelen büyük miktarlardaki yatırımla birlikte, tüm gözler şimdi düzenleyicilerde.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Ağustos ayında ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler, ABD Kongresi’ne yaptığı çağrıda, kuruma kripto para işlemleri, krediler ve platformlar konusunda daha fazla yetki verilmesi gerektiğini söyledi. SEC’e göre bu alanda dolandırıcılık riski oldukça yüksek ve yatırımcılar tehlike altında. Bu hafta Bitcoin’de görülen sert düşüş, kripto paranın piyasa değerinden 400 milyar doların hızla silinmesine neden oldu.

Kripto paradaki sert düşüş, düzenleyicilerin bireysel yatırımcılar konusundaki endişelerini artırdı. Forbes’un haberine göre Merkeziyetsizleştirilmiş finans (DeFi) genellikle hızlı krediler, akıllı kontratlar gibi sektörde devrim niteliği taşıyan inovasyonlarla ilişkilendiriliyor. Ancak DeFi inovasyonlarının durdurulamaz hızı ve girişim sermayedarlarının bu alana büyük miktarlarda yatırım yapması düzenleyicilerin dikkatini çekiyor.

Bloomberg’in haziran ayı ortalarında yaptığı habere göre, kripto projeleri yıl başından bu yana 17 milyar dolar yatırım çekti. Haziran ayında tanınmış yatırım şirketi a16z, 2,2 milyar dolar değerinde yeni bir kripto odaklı fon kurdu. Bu fon ise türünün en büyük örneği oldu. Andreessen Horowitz ile ilişkisi bulunan şirketin amiral gemisi niteliğindeki DeFi uygulamalarında hisseleri var. Bu uygulamalar arasında ise Compound, Maker ve Uniswap yer alıyor.

Cardano’nun ADA coin’i yakın zamanda hızla yükselerek, 90 milyar dolar piyasa değerine ulaştı. Bu gelişmeyle birlikte ADA piyasa değeri açısından Bitcoin ve Ethereum’un ardından en büyük üçüncü kripto para oldu. Bu heyecan ADA’nın bu hafta yaşanan sert çöküşte %32 düşmesiyle bir miktar gerilese hızlı bir toparlanma görüldü ve kayıpların büyük bir bölümü telafi edildi. Boğa piyasası yanlıları 3 dolarlık fiyatın yakın olduğunu düşünüyor. Tüm yatırımlar DeFi alanına yönelirken, alandaki trendler de hızla popülerlik kazanıyor.

Gözler düzenleyicilerde

Şimdiye kadar DeFi’nin dur durak bilmeyen yükselişi düzenleyicilerin müdahalesiyle karşılaşmadı. Ancak bu durum yakında değişecek. ABD Mali Eylem Görev Gücü (FATF) yakın zamanda DeFi platformlarının “sanal varlık hizmeti sağlayıcılar” olarak sınıflandırılabileceğinin sinyallerini verdi. Bu durumda DeFi uygulamaları kripto para borsalarıyla aynı kategoride yer alacak ve aynı düzenleme yükümlülüklerine tabi tutulacak.

Haziran ayında DeFi sektörü temsilcileri Uluslararası Menkul Kıymetler Komisyonları Örgütü (IOSCO) toplantısına katıldı ve DeFi’nin nasıl işlediğini kanun yapıcılara açıkladı. Süreç oldukça zorlu geçecek olsa da DeFi sektöründeki trendleri bundan sonra düzenlemeler belirleyecek. finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre yakın zamanda SEC Başkanı Gary Gensler DeFi projelerinin SEC’in düzenlemelerine tabi kurumlara olan benzerliğinden dolayı düzenlemelerin radarına gireceğini belirtti.

Düzenleyiciler ve sektör oyuncuları arasındaki gerginlik bu hafta kaynama noktasına ulaştı. Kripto para borsası Coinbase, kredi ürününü ekim ayına ertelediğini açıkladı. Bunun ardındaki neden ise ürünün güvenlik tanımlarına uymadığını söyleyen SEC’in hukuki işlem tehdidi oldu. Ardından gelen fırtınada Coinbase CEO’su Brian Armstrong komisyonun konuya yaklaşımını eleştirdi ve kredi ürününün bir yatırım kontratı olmadığını savundu.

DeFi’nin küresel finansal hizmetler sektörüne, tüketicilere, sektöre ve ekonomiye sağlayabileceği inovasyon ve faydalar göz önünde bulundurulduğunda, kanun yapıcıların dikkatli bir denge kurması gerekecek.

'Fan token'lardan spor ekonomisine büyük katkı

 

Facebook'tan gözlük atağı: Yüzümüzü kameraya dönüştürecekler!

 

'Bitcoin'den anlamayan yaşlanmış demektir'

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)