BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto Paralar'Bitcoin'den anlamayan yaşlanmış demektir'----

'Bitcoin'den anlamayan yaşlanmış demektir'

'Bitcoin'den anlamayan yaşlanmış demektir'
10 Eylül 2021 - 13:28 www.finansgundem.com

Ünlü milyarder yatırımcı Leon Cooperman, Bitcoin'den anlamayanların yaşlı olduğunu söyledi.

Bitcoin (BTC) para biriminin sunduğu değer önerisini, sadece "yaşlanmış olanların" anlamadığı iddiası geldi.

Omega Advisors CEO'su olan ABD'li milyarder Leon Cooperman, değer saklama aracı olarak değerlendirdiğinde Bitcoin'in kendisine bir anlam ifade etmediğini söyledi. 

9 Eylül tarihinde CNBC yayınına katılan Cooperman, "Bitcoin'i anlamayanların yaşlı olduğunu" ileri sürdü. Milyarder isim şöyle konuştu:

"Bitcoin'den anlamıyorsanız yaşlanmışsınızdır. 78 yaşındayım. Yaşlıyım ve Bitcoin'den anlamıyorum."  Ekonomik belirsizliğin yaşandığı dönemlerde insanları daha sağlam değer saklama araçlarına yönelmelerini, haliyle Bitcoin yerine altın kullanmayı tercih etmelerini önerdi.

Bitcoin'in kendisi için bir anlam ifade etmediğini savunan ünlü milyarder, yatırımcıları dikkatli olmaları konusunda uyardı:

"BTC konusunda çok dikkatli olmak gerek. Mantıklı bir yatırım olduğunu düşünmüyorum." Cooperman, ABD ekonomisine inandığını söylerken kendini "kağıt adam" olarak tanımladı. Ekonomik gelecekleri konusunda endişeli olanlara, Bitcoin yerine değerli metal biriktirme önerisinde bulundu.

Milyarder yatırımcılar arasından, BTC para biriminin değer önerisine inanan ve yatırım yapan Paul Tudor Jones gibi isimler olduğu gibi, Bitcoin'i değersiz bulan ve eleştiren Warren Buffett gibi duayenler de var.

CNBC'ye verdiği demeçte Bitcoin'in "pek anlamlı olmadığı" düşündüğünü söylemesinin yanında, yaşının kripto parayı anlamasını engelleyen bir faktör olabileceğini de kaydetti.

Bitcoin son 10 yılda yüzde 10 milyona yakın getiri sağladı. Ancak daha gerçekçi bir kıyaslama yapmak için son 1 yıla ait verilere bakıldığında Bitcoin'in 2021 yılının başından itibaren yüzde 60'a yakın değer kazandığı ortaya çıkıyor. Aynı süreçte altının değeri yüzde 5'ten fazla geriledi.

Solana rallisinin perde arkası

Ukrayna Bitcoin'i yasallaştırdı

Mastercard'dan kripto hamlesi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)